2020-01-28 10:39

Dosarele Revoluției și Mineriadei. Ce urmează

 |  23:04
Dosarele Revoluției și Mineriadei. Ce urmează

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, că este convinsă că în urma deciziilor CEDO sistemul judiciar va acorda atenţia cuvenită ca dosarele Revoluţiei şi Mineriadei sa aibă acelaşi tratament procedural.

"Din păcate a fost nevoie de hotărâri CEDO în dosarul privind evenimentele Revoluţiei din decembrie 1989 şi dosarul Mineriadei. Sunt convinsă că, în urma acestor hotărâri, sistemul judiciar din România va acorda atenţia cuvenită astfel încât din raţiuni de simetrie şi logică juridică ambele dosare sa aibă acelaşi tratament procedural", a declarat Raluca Prună, după întrevedere, scrie Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989 Teodor Mărieş a declarat, vineri, la ieşirea de la discuţia cu ministrul Justiţiei Raluca Prună, că aceasta a solicitat un răgaz pentru a cere un raport de informare de la Parchet legat de clasarea dosarului Revoluţiei, iar discuţia va fi reluată anul viitor.

Mărieş a mai declarat că, în opinia sa, "a picat dicatura în Ministerul Justiţiei".

"Discuţia a fost una absolut normală, firească, am primit solicitare de la doamna ministru să lăsăm un răgaz de câteva zile pentru a cere un raport de informare de la Parchet legat de acest subiect. Noi am arătat materiale ce vin să întărească solicitarea noastră că ne-am dori să avem o poziţie similară cu cea în dosarul Mineriadei şi în dosarul Revoluţiei. Nu am întâmpinat nicio reţinere din partea dumneai de a se discuta orice punct de vedere pe care îl avem. Cred că este omul care înţelege ce înseamnă o decizie a CEDO", a mai declarat Mărieş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-19



Parerea ta...

GICU PERJĂ (DOKTOR)
19 Dec 2015

AȘA, DA! MI-O VINT IRIMA LA LOC! (”REAȚI A DRACULU DĂ TALENTE BĂȘTINOASE!”)
BALACEALA EUROPENA
19 Dec 2015

Nici Licuriciul nu vrea . Multi bani si conturi sint pe la ei , Elvetia sau paradisuri fiscale .
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine