2020-06-02 18:55

”Dosarele X” la Ministerul Justiției. DEMISIA lui Marius Iacob de la șefia DNA a DISPĂRUT!

 |  16:10
”Dosarele X” la Ministerul Justiției. DEMISIA lui Marius Iacob de la șefia DNA a DISPĂRUT!

Ana Birchall a declarat că a cerut Corpului de Control al Ministerului Justiției o verificare în cazul demisiei lui Marius Iacob din funcția de adjunct al DNA, întrucât documentul de eliberare din funcție nu a mai ajuns la Klaus Iohannis. Ministrul a trimis, vineri, revocarea către președinte.

„Îmi cer scuze opiniei publice pentru ce s-a întâmplat. Factual, știu ce s-a întâmplat. Am preluat la sfârșit de aprilie mandatul de interimar. Lucrarea aceasta era din 20 martie, la preluarea mandatului interimar, apărea ca lucrare scăzută, deci rezolvată, iar în mometul în care am descoperit acest incident foarte grav și de netolerat, am trimis - tardiv, e adevărat -, cererea de revocare președintelui Iohannis și am dispus intern o verificare a Corpului de Control. Aștept rezultatul, raportul și în funcție de raport dispun măsurile legale. Eu regret, e un lucru pe care nu l-am tolerat, nu-l tolerez și nu-l voi tolera niciodată. Vineri am aflat și vineri am trimis”, a declarat ministrul Justiției, Ana Birchall, potrivit Mediafax.

Concret, documentul privind demisia lui Marius Iacob ar fi fost rătăcit într-un sertar al Ministerului Justiției, de aceea nu ar mai fi ajuns pe masa președintelui, pentru a semna decretul.

Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA, în luna martie a acestui an. Decizia de demisie din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA vine la o zi după ce magistraţii instanţei supreme au decis că Marius Iacob a săvârşit abatere discipliniară în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Sancţiunea pentru Iacob a fost avertisment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-23

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Dăncilă l-a DEMIS pe șeful CNAS, Răzvan Vulcănescu; în locul său a fost propus Vasile CIURCHEA, care a mai ocupat funcția în trecut

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost SUSPENDAT din funcție

Europarlamentarul Cristian Ghinea a fost ales VICEPREȘEDINTE al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din PE

Ministrul Răzvan Cuc anunţă restructurări în toate companiile subordonate: „Sunt directori care nu prea ştiu să facă mare lucru!”
Parerea ta...

JUSTITIABILUL
23 Iul 2019

SE TOT MIMEAZA CA RO ESTE STAT DE DREPT . PAI CUM SA FIE DACA SI SEPARATIA PUTERILOR IN STAT SE MIMEAZA , LEGISLATIVUL NUMESTE MEMBRI AI CCR, AI CSM , AI CURTII DE CONTURI, AVOCACATUL POPORULUI, PARLAMENTARI SUNT SI MINISTRI IN ACELASI TIMP. NUMARUL MANDATELOR ALESILOR nu uninomonal CI PE LISTE SUNT FARA NUMAR ceea ce ofera posibilitatea creerii unui sistem social plurii dictatorial si mafiotizat. In aplicarea actului de justitiei s-a ajuns si la situaţia reala in care, legalul este socotit ilegal si invers. LEGEA ESTE RESPECTATA TOCMAI CA BARIERA numai de “boi”, „leii” sar peste ea, iar „cateii” trec pe sub ea. Solutionarea unor cazuri penale in care sunt implicati “leii”(oameni politici, guvernanti, capi ai lumii interlope) actiunea imediat este categorisita de restul grupului de interese ca fiind vorba despre dosare politice folosindu-se tot felul de mijloace pentru intoxicarea opiniei publice la care isi aduce aportul substantial si coruptia din presa. Persoana care ajuta un hot la savarsirea de infractiuni, se numeste COMPLICE si este pedepsit pentru asta. Daca o alta persoana ajuta acelasi hot dupa ce a savarsit fapta, la ascunderea adevarului se numeste AVOCAT si este platit pentru asta , ceea ce constituie o mare EXCROCHERIE sau ABERATIE JUDICIARA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine