2020-08-13 06:34

Dosarul de trafic de droguri de risc: 13 persoane din cele 100 audiate au fost reţinute

 |  11:48
Dosarul de trafic de droguri de risc: 13 persoane din cele 100 audiate au fost reţinute

Procurorii DIICOT Ploieşti au dispus reţinerea a 13 persoane din cele 100 audiate într-un dosar de trafic de droguri de risc. De asemenea, alte cinci vor fi cercetate sub control judiciar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Alexandru Ursu, cele 13 persoane reţinute vor fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, transmite Agerpres.

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presă, că 100 de persoane au fost audiate de procurori, după ce polițiștii și procurorii au efectuat zeci de percheziții în judeţele Prahova și Ialomița.

„Ancheta vizează 20 de persoane bănuite că ar fi implicate atât în activități de cultivare, introducere în țară și comercializare de droguri de risc, respectiv cannabis, cât și în constituirea unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni contra patrimoniului (furt). În cauză există suspiciunea că, în perioada octombrie 2014 — august 2015, leaderii grupului infracțional organizat, care sunt doi bărbați din Ploiești, au introdus în țară importante cantități de cannabis pe care ulterior le-au comercializat către diverși consumatori de pe raza județului Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari”, precizează DIICOT.

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că „suspecții au procurat semințe de cannabis din Spania și din România care ulterior au fost cultivate în două zone aflate pe raza județului Prahova, urmând ca după recoltarea plantelor respective, acestea să fie comercializate. De asemenea, unul dintre cei doi bărbați, angajat în cadrul unei societăți comerciale care desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, profitând de poziția profesională, ar fi constituit, împreună cu alte patru persoane, un grup infracțional organizat, în scopul sustragerii unor cantități substanțiale de fructe și legume din gestiunea agentului economic respectiv, care ulterior ar fi fost vândute en-gros către diferiți comercianți din județele Prahova și Ialomița”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz