2020-08-13 00:09

Dosarul Referendumului. DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

 |  11:56
Dosarul Referendumului. DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

Dosarul „Referendumul”. Un procuror DNA le-a cerut, vineri, judecătorilor de la instanţa supremă aplicarea unei pedepse de închisoare cu executare pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Pe 22 aprilie, președintele PSD află sentința.

Procurorul de ședință a cerut ca Liviu Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare. Acesta a susţinut că limitele pedepsei care ar fi fost săvârșite de liderul PSD se încadrează între 3 și 5 ani.

Reprezentantul DNA a susținut că liderul PSD a avut o conduită "ilicită".

"Faptele și conduita ilicită sunt demonstrate de transmiterea adresei în teritoriu prin care solicita organizarea de tombole, oferirea de servicii gratuite și acces la evenimente în schimbul prezenței la vot. Acestea stimulau participarea la vot. Deplasarea la locuința unei persoane care nu a votat reprezintă o formă de presiune. De asemenea, s-au folosit informații adunate în alt scop decât procesul de vot și aici ne referim la date cu caracter personal. Dragnea și-a folosit influența pentru a determina activiștii de partid să facă ceva ilegal și presiuni asupra alegătorilor. Neprezența la vot a fost văzută ca un moft, nu ca un drept al cetățenilor", a afirmat procurorul, în sala de judecată.

Acesta a cerut schimbarea încadrării faptelor pe noile coduri penale și condamnarea la pedepse cu executare a celor 45 de inculpați, care au fost achitați la instanța de fond. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-08

In legatura cu acest articol...

Liviu Dragnea, despre dosarul Referendumului: Cred cu tărie în nevinovăţia mea

Dosarul Referendumului. Vineri, ultimul termen
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz