2019-10-23 15:46

DOSARUL REVOLUŢIEI. Procurorii cer urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

 |  14:05
DOSARUL REVOLUŢIEI. Procurorii cer urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

Parchetul General a anunţat, luni, că procurorul general i-a transmis preşedintelui Iohannis o solicitare de exercitare a prerogativelor constituţionale şi legale privind cererea de urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii în cazul lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a adresat președintelui României o solicitare de exercitare a prerogativelor constituționale și legale privind cererea de urmărire penală în legătură cu săvârșirea infracțiunii contra umanității, prev. de art. 439 alin. (1) lit. a, g, i și k Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal. față de:

ILIESCU ION, membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă și legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariția Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când președintele consiliului a primit rolul unui șef de stat, iar atribuțiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989,ROMAN PETRE, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, din 22 decembrie 1989, numit oficial prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 1 din 26 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada 22-31 decembrie 1989 șiVOICULESCU GELU-VOICAN, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale din 22 decembrie 1989, numit oficial vice prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 5 din 28 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada în perioada 22-31 decembrie 1989.Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se întemeiază pe prevederile constituționale și legale (art. 109 alin. 2 din Constituția României, respectiv art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999), precum și pe Decizia Curții Constituționale nr. 270 din 10 martie 2008.

Miron Cozma, despre dosarul Mineriada: Se vrea tergiversarea procesului până moare IliescuAugustin Lazăr susținea recent că dosarul Revoluției din 1989 ar urma să fie gata anul acesta. "Eu vă pot spune că în cursul acestui an, în condiții normale, acest dosar va fi soluționat. Așa cum se prezintă stadiul lui în acest moment. Se va da soluție temeinică și legală, vă rog să aveți convingerea că așa va fi.”

Augustin Lazăr spune că după redeschiderea dosarului, magistrații militari au fost nevoiți să audieze toate victimele care încă se află în viață și să revadă toate probele adunate în cei aproape 15 ani de investigații.

În dosarul Revoluției, lucrează peste 5 procurori și 10 polițiști.

În 2016, magistrații au ajuns la concluzia că la Revoluția din decembrie 1989 au avut loc nenumărate manipulări și întoxicări cu informații false.

În plus, au explicat procurorii, a rezultat că "pentru păstrarea puterii, noua conducere politică şi militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra umanităţii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-02Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Apr 2018

he he he..ce v-am pacalit rumani prosti....v-am omorat copiii si dupa aia v-am drogat fetele si le-am trimis la bordeluri prin toate tarile cu mafia tiganeasca....si dupa aia v-am jefuit toata ROMANIA...sa fiti toti rumanii sclavi la mafia tiganeasca...ha ha ha stupid people....eu si cu Brucan suntem miliardari...Nastase....toti securistii avem cateva miliarde de fiecare ascunsi prin toate paradisurile fiscale...ha ha ha...justitie dupa 28de ani de la crime si jaf...sa traiti bine...stupid people
E TIMPUL TAU
02 Apr 2018

A venit si vremea parintelui CIUMEI ROSII sa raspunda pentru 28 de ani de hotie si jaf facut in Romania. Sa fie condamnat in piata publica acestasasin al tinerilor din "89.
PRESTIDIGITATOR CRIPTOBOLȘEVI
02 Apr 2018

Păcălici versat & CO a nenorocit un STAT !!!
LEVST.
05 Apr 2018

"... Alti doi inculpati din dosar, fostii ministri de Interne George Homostean si Tudor Postelnicu, acuzati de complicitate la infractiuni contra umanitatii, au decedat dupa trimiterea in judecata..."_____------___asta este o parte din "tehnica" de rezolvare a cazurilor f. serioase, politice, a si de catre "NOUA JUSTITIE" romana, care are aceleasi naravuri -cel putin- protectioniste, cand este vorba de cei cu care au "colaborare"...Amana procesele pana respectivul moare de batrante, timp in care isi mananca pensia grasa, pentru -ca nu-i asa?- nu poti sa-i iei nimic, pentru ca INCA nu a fost gasit vinovat...Bataie de joc la adresa romanilor, la adresa umanitatii si la dresa propriei profesii...
LEVST.
05 Apr 2018

Ziua in care Securitatea a dat vina pe Militie pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu de Ionel StoicaJoi, 05 Aprilie 2018, "... In mijlocul salii "Constantin Hamangiu" sta Ion Dumitraciuc, un fost ofiter din cadrul DSS. In 1985, el era capitan si avea in supraveghere Institutul de proiectari in constructii (ISLGC), unde lucra Gheorghe Ursu. A fost chemat ca martor de avocatii lui Pirvulescu si Hodis. Dumitraciuc este un batranel bonom, care repeta ca are mare frica pentru sanatatea lui.: "Aparam romanii de hoti si tradatori, asta faceam atunci. Nu cum se spune in zilele noastre despre Securitate"-------____------ de citit pe ziare.com, da, unii securisti si-au facut datoria, insa acest "batranel" (garantat, pensie uriasa!) , vrea sa exonereze toata institutia de orice vina, cu acest gen de gunoaie ale umanitatii nu se mai poate face nimic(inclusiv din cauza varstei), se pare ca nici legal, singura solutie este una singura... chiar nu are si el vecini care-l cunosc, care stiu cine a fost, etc., sa-i dea una cu par in cap?
LEVST.
05 Apr 2018

Apoi la ministerul justitiei a ajuns copilul unui fost general de securitate, monica macavei, ea insasi a facut abuzuri in vremea comunismului, si a continuat si dupa "89, ajungand sa exonereze de responsabilitate unul dintre cei mai mari devalizatori, sabotor si vanzator de tara, pe pres-edintele tarii, cainele basset, care a distrus unul dintre cele mai importante active ale tarii, flota comerciala...Si in continuare aceaste 2 bestii murdare traiesc in lux, realmente hranindu-se cu sange si transpiratia celor care mor pe banda rulanta, la sub 70 de ani, muncind pentru ei si -niciodata- ajungand sa-si foloseasca pensia, mai mult de 3-4 ani( un minim de norocosi), in timp ce ei, mananca pensie si peste 20 de ani...Iar la zi-conform algoritmului politic si social, foarte normal in Romania- tara este condusa efectiv, de un copil de militian, de un ginere de securist, ministrul justitiei este un gunoi nenorocit si milog ,iar ca pm , o toanta imbogatita prin furt si cine mai stie cum...Poate rezista o tara, testului istoric, in asa conditii? Eu cred ca nu...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray