2020-04-06 15:07

Dosarul furtului a 600.000 de euro. Doi dintre autorii jafului din Pasul Gutâi, trimişi în judecată

 |  18:19
Dosarul furtului a 600.000 de euro. Doi dintre autorii jafului din Pasul Gutâi, trimişi în judecată

Doidintre autorii jafului din Pasul Gutâi din septembrie 2009 au fost trimişi înjudecată, în stare de arest, pe 16 iulie, de procurori din cadrul Secţiei deUrmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General. Ioan Ursuţ şi MassimoLoddo vor fi judecaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie,uzurpare de calităţi oficiale şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivitprocurorilor, pe 15 septembrie 2009, cei doi, folosind două autoturisme deteren,furate din Baia Mare şi din municipiul Dej, precum şi douăautoturisme berline, de asemenea furate, şi împreună cu alte persoane, auurmărit şi oprit în trafic, la coborârea Pasului Gutâi, înspre localitateaMara, în locul numit "Valea Albă”, unde nu există reţeade telefoniemobilă, o autospecială care transporta valori (lei şi valută). Anchetatoriispun că autorii jafului purtau cagule şi erau îmbrăcaţi în combinezoane negre,specifice trupelor speciale de intervenţie ale poliţiei şi care purtau, dealtfel, inscripţia „Poliţia”, şi aveau asupra lor arme automate de tipKalaşnikov sau AKM 47.Uruţ şi Massimo,împreună cu celelaltepersoane mascate,au suţinut că suntlucrători de poliţie şi ausimulat efectuarea unui control. De asemenea,doi dintre ocupanţiimaşinii care transporta valori au fostdeposedaţi de două pistoale şimuniţia aferentă, după care, prin violenţă, i-au obligat pe cei trei angajaţisă le predea autospeciala pe care au condus-o pe un drum forestier spre"Valea Albă", iar din compartimentul tezaur auluat patru saciîn care se aflau 2.630.000 de lei şi 2.000 de euro.

Ursuţşi Massimo au fost reţinuţi pe 26 ianuarie pentru o perioadă de 24 de ore,fiind prezentaţipe 27 ianuariemagistraţilor Tribunalului Maramureş,care au dispus arestarea acestora pentru29 de zile. În vederearecuperării prejudiciului rezultat ca urmare a comiterii infracţiunii,procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător, măsură ce a fostsolicitată a fi menţinută şi prin actul de sesizare a instanţei. Dosarul va fijudecat de magistraţi ai Tribunalului Maramureş. Cauza a fost disjunsă pentrucontinuarea şi completarea cercetărilor în vederea identificării tuturorparticipanţilor la săvârşirea jafului din 15 septembrie 2009.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine