2020-07-03 20:58

UPDATE. Două TURISTE rătăcite în Munții Rodnei sunt de negăsit

 |  12:47
UPDATE. Două TURISTE rătăcite în Munții Rodnei sunt de negăsit

Două turiste originare din Ucraina sunt căutate în zadar de aproape 24 de ore după ce, din cauza ceții dense, s-ar fi rătăcit în Munţii Rodnei. Cele două, în vârstă de 45 şi 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turişti aflaţi în drumeţie.

UPDATE 13.23. "Acţiunea s-a desfăşurat şi pe timpul nopţii şi a fost una extrem de dificilă, ţinând cont de suprafaţa mare şi de specificul zonei. După căutări susţinute, cele două turiste (60 ani şi 45 ani) au fost găsite, în această dimineaţă, lângă staţia meteo de la Pietrosul Rodnei", arată IGSU.

Cele două turiste au fost evaluate şi s-a stabilit că nu au probleme medicale.

Salvatorii au cerut şi ajutorul unui elicopter specializat în misiuni de salvare montantă însă până acum nu au avut niciun rezultat. „Acum acţiune de căutare-salvare în zona Pietrosul Rodnei a Salvamont Maramureş. Două turiste din Ucraina, rătăcite în zona Pietrosul Rodnei... Se anunţă o acţiune extrem de dificilă având în vedere zona mare de căutare. S-a solicitat sprijinul unui elicopter cu camere cu termoviziune”, a anunţat Salvamont Mamamureş pe pagina de Facebook.

Peste 30 de persoane, dintre care 16 salvatori montani din Maramureş, caută cele două turiste rătăcite, acţiunea fiind îngreunată de ceaţa densă dar şi de plafonul jos de nori. În sprijinul salvatorilor montani din Maramureş au fost solicitaţi şi salvamontiştii bistriţeni.

„Am fost solicitaţi, luni, să ne alăturăm căutărilor din Pietrosul Rodnei. Ştim că apelul la 112 s-a făcut ieri după-amiaza, de atunci cele două turiste sunt căutate şi încă nu au fost găsite. Suntem şase salvamontişti, patru de la Bistriţa şi doi de la Rodna, vom intra în Munţii Rodnei de pe Valea Anieşului şi vom urca spre şaua La Cărţi de unde ne vom împărţi şi vor efectua căutări în zonă”, a declarant, pentru MEDIAFAX, şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz