2019-08-20 16:57

Două funcționare ale Finanțelor Publice Argeș, reținute pentru șpaga cerută unor comercianți sub amenințarea unor amenzi

 |  19:14
Două funcționare ale Finanțelor Publice Argeș, reținute pentru șpaga cerută unor comercianți sub amenințarea unor amenzi

Douăfuncţionare cu atribuţii de control în cadrul Direcţiei Generale a FinanţelorPublice Argeş au fost reţinute, ieri, de procurorii Direcției NaționaleAnticorupție - Serviciul Teritorial Pitești pentru luare de mită, după ce auprimit de la administratorii unor magazine 1.200 de lei pentru a nu-i amenda.

Potrivitunui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, remis, ieri, presei, încursul lunii mai şi pe 7 iunie 2011, Natalia Stanciu şi Gabriela Ducu, încalitate de funcţionari publici, cu ocazia efectuării unor controale despecialitate la două magazine din judeţul Argeş, au pretins şi au primit de lareprezentanţii legali ai acestorfirme suma totală de 1.200 lei.

Baniiau fost luaţi cu titlu de mită pentru a nu le da agenţilor economici respectivisancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea legislaţiei financiar fiscale.Cele două funcţionare publice le-au comunicat celor doi reprezentanţi că, însituaţia în care nu le vor remite suma pretinsă, le vor aplica amenzi în sumăde câte 8.000 lei şi vor suspenda activitatea magazinelor.

Celordouă li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, fiind reţinute, ieri, de procuroriianticorupţie pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate magistrațilorTribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 dezile, sub acuzația de luare de mită. Dacă vor fi găsite vinovate, NataliaStanciu şi Gabriela Ducu riscă fiecare 15 ani de închisoare.

Inspectoareleau o vechime destul de mare în Finanţe şi au negat în faţa superiorilorcomiterea faptelor. Cu toate acestea, ele au fost mutate în cadrul altuidepartament, unde nu mai au atribuţii de control. „Acuzaţiile aduse celor douăangajate ale noastre nu ne fac nic io cinste. Deşi ceea ce a fost reclamat nus-a demonstrat, în sensul că documentele de serviciu nu atestă că inspectoarelenoastre s-ar fi aflat la societatea de unde se presupune că ar fi luat şpagă,am luat decizia să le facem referat şi să le dăm alte sarcini. Până lalămurirea situaţiei, Natalia Stanciu şi Gabriela Ducu nu mai au sarcini deinspecţie fiscală, deci nu mai pot merge în controale la firme”, a declarat,luni, directorul executiv al DGFP Argeş, Dorin Falcă pentru ziarul ObiectivArgeșean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639249-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray