2020-07-14 06:01

Dovada că City Insurance este ținută artificial în viață

 |  13:15
Dovada că City Insurance este ținută artificial în viață

Tot mai multe firme de asigurări din România au probleme financiare și sunt în prag de a da faliment. Ziarul Puterea începe un serial în care va dezvălui dedesupturile pieței de asigurări din România. Două dintre societatiile care au probleme sunt CertAsig și City Insurance.

Ziarul Puterea prezinta un document care arata ca City insurance avea probleme inca de acum doi ani. 

Societatea de asigurări înregistra, pe rolul instanțelor de judecată, în perioada 01.01.2018 –01.07.2019 un număr de 5.826 dosare, iar ponderea proceselor pierdute de către asigurător a fost de 93% din cele 1.588 soluționate, conform documentului atașat. Dauna medie este de aproximativ 1.550 euro, iar dauna medie achitată în urmă pronunțării unei hotărâri judecătorești de către City Insurance este în cuantum de 27.186,08 lei(aproximativ 5.700 de euro).

Cititi si:

În timp ce ASF doarme, pe piața de asigurări este haos

"City Insurance este o firma de asigurări menținută artificial în viață de către oamenii numiți politic în conducerea ASF, firma având serioase probleme legate de plata despăgubirilor atât în România, cât și în plan extern. În acest sens, CoB European, care este o instituție europeană care reunește toate Birourilor Asigurătorilor Auto din Europa, a transmis către ASF o adresa prin care atrage atenția asupra faptului că City Insurance înregistrează mari datorii neachitate în țările din UE, având o expunere de peste 50 milioane de euro. Ce face ASF în momentul în care este notificată de către BAAR (Biroul Asigurătorilor Auto din România) care a redirecționat adresa primită de la CoB? Nu verifică societatea de asigurări City Insurance, ci demarează un control la BAAR pentru a-i intimida să își țînă gură. Și în prezent City Insurance înregistrează mari datorii externe, dar cei de la BAAR nu vor să le recunoască public de teamă ASF-ului", au povestit pentru ziarul Puterea sursele citate.

Aplicând procentul de 93% din totalul dosarelor de dauna aflate pe rolul instanțelor de judecată, în perioada precizată mai sus, rezultă că societatea ar putea pierde aproximativ 5.418 dosare, adică aprox. 30.000.000 de Euro.

Problemele societății de asigurări în ceea ce privește conduită la plata despăgubirilor au fost reclamate și de către CNAIR în legătură cu neonorarea unor obligații de despăgubire din partea societății de asigurări, în baza unor asigurări de bună execuție (aproximativ similar cu scrisoarea de garanție emise de către bănci) a unor lucrări de reparații/amenajare infrastructură rutieră. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-09

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz