2019-08-17 17:57

DRAGNEA a făcut teoria „găurii” la buget în PARLAMENT. Reacția PNL: „O să ne propuneți să anchetăm și prognoza meteo!”

 |  18:39
DRAGNEA a făcut teoria „găurii” la buget în PARLAMENT. Reacția PNL: „O să ne propuneți să anchetăm și prognoza meteo!”

Plenul reunit al celor două Camere a aprobat, luni, anchetarea de către comisiile de buget ale Parlamentului a situaţiei privind nerealizarea unor venituri de către Guvernul Cioloş, discuţiile stârnind dispute între Liviu Dragnea şi opoziţie, aceasta din urmă acuzând un demers inutil al puterii, informează News.ro.

PNL, prin vocea prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu, a criticat iniţiativa, considerând că este un demers inutil. "Ni se propune să anchetăm o prognoză, ceeea ce în DEX înseamnă o estimare probabilă a unor valori viitoare, cu parametri incerţi. Ni se cere să anchetăm ceva ce prin natura lui este incert", a spus el.

Liderul liberal a acuzat că "logic" o asemenea anchetă nu are scop, pentru că nu se poate ancheta "ceva ce nu există". "Sper că nu ne veţi propune în viitor să anchetăm şi prognoza meteo", a încheiat Predoiu.

Şi USR s-a arătat împotriva anchetei, spunând că a fost deja demonstrat că nu există nicio "gaură", iar deficitul ţării este mai mic decât cel estimat, astfel încât demersul este "o mascaradă".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a răspuns de la tribună parlamentarilor care au criticat comisia, arătându-se deranjat de interpretările date de PNL şi USR demersului.

"Am simţit nevoia să intervin pentru că tot s-a făcut apel la mine şi am văzut şi auzit pe cineva care chiar nu înţelege absolut deloc ce înseamnă deficit, ce înseamnă buget sau ce înseamnă gaură sau negaură", a spus Dragnea.

El a afirmat că ancheta are un scop serios, având în vedere deciziile luate de fostul Guvern. "Discuţia se poartă de ce, în condiţiile în care vezi că veniturile încep să scadă de la lună la lună, tu evaluezi prin documente asumate de instituţii şi funcţionari plătiţi că la finalul anului vei avea venituri mai mari", a spus Liviu Dragnea.

Explicațiile lui Cioloș

 

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor face o anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş, a anunţat, luni seară,  preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a prezentat cifre care ar demonstra că există o "gaură" la buget de 10 miliarde lei.

“Aş vrea să vă dau şi nişte cifre pentru că aşa am fost obişnuiţi în câteva luni, mai ales că am văzut o postare pe Facebook a cuiva care făcea referire la cifre. Îi dau dreptate domnului pentru că a spus că se poate vorbi de o gaură atunci atunci când avem venituri mai mici, despre asta vorbim. Conform programării iniţiale la adoptarea bugetului pentru 2016, veniturile erau estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei. La sfârşitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde”, a afirmat Dragnea.

Fostul premier Dacian Cioloş a răspuns, luni, prin platforma sa, România 100, unor întrebări legate de acuzaţiile care i se aduc şi pentru care Parlamentul face anchetă privind situaţia execuţiei bugetare din 2016, el numind comisia care va face cerectări în acest sens ”Comisia despre nimic”. Cioloş a reafirmat că nu există nicio ”gaură” în buget, că nu a lăsat nicio moştenire grea actualului Guvern, dimpotrivă, a uşurat povara fiscală prin rambursări mai mari de TVA, de un miliard de lei în plus, şi a creat condiţii favorabile pentru a încasa mai mulţi bani europeni în 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

MAFIA PSD.
16 Ian 2017

Puscariasul dragnea sa sp una celor care l-a votat CATE GAURI A DAT EL IN BU GETUL CELUI MAI SARAC JUD ET DIN ROMANIA SI DE UNDE A FACUT AVERE SI CASA PE DOUA STRAZI. A JECMAN IT TELEORMANUL DE NU MAI ARE NICI LIBRARII. SA U POATE LE SPUNE LATRINA 3 SI HAZNAUA ROTV DE UNDE ARE PUSCARIASUL dragnea atata AVERE.
TRAIASCA A3 RTV B1 TV !
16 Ian 2017

TRAIASCA TELEVIZIUNILE LI BERE CARE SCOT LA IVEALA CARACATITA DIN SISTEM M AFIA SI HOTIA nU VA C ONVINE STIU........ DAR IOHANIS VA DA INAPOI TOT CE A FURAT PRIN FALS ... ...PRESEDINTE DE TARA HOT VANZATOR DE COPII ROMANI PENTRU ORGANEMINCINOS SI RAZBUNATOR VIVAT A 3
BASESCU
16 Ian 2017

Mai pnlisti și usristi.. ..Dacă nu este gaura ,de ce vă plângeți..? nComisia va constata dac
BASESCU
16 Ian 2017

Mai pnlisti și usristi.. ..Dacă nu este gaura ,de ce vă plângeți..? nComisia va constata dac
COLDEA2
16 Ian 2017

Ciolos, daca in loc de 23 1 ai avut 221 venituri, a tunci avem o gaura. Pent ru ca te-ai laudat in noi embrie cu gaura, adica ai zis ca ai mai multi bani decat erau in realitate. Gaura mare: 10 miliarde! !
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Pleoștirea mustății Vi-l mai aduceți aminte pe Dragnea cum umbla el cu tabla în spate de la o televiziune la alta explicându-le românilor, negru pe alb, că Cioloș ascunde banii și nu vrea să dea poporului merinde? Ne scria conștiincios seară de seară în campanie că sunt bani la Buget pentru măriri de pensii și de salarii
09 Ian 2017

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray