2020-02-18 19:01

UPDATE. DRAGNEA, aflat în Israel, a lipsit de la ULTIMUL termen al procesului de la ÎCCJ. Ce solicitare de ULTIMĂ ORĂ au făcut avocații unora dintre inculpați

 |  14:33
UPDATE. DRAGNEA, aflat în Israel, a lipsit de la ULTIMUL termen al  procesului de la ÎCCJ. Ce solicitare de ULTIMĂ ORĂ au făcut avocații unora dintre inculpați

UPDATE. Instanţa supremă a amânat, miercuri, pentru 15 mai judecarea dosarului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. La termenul de miercuri, magistraţii au admis o cere a avocaţilor şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar. "Încuviinţează trimiterea unei adrese la DNA. Dacă a existat o cooperare între cele două instituţii, dacă există şi alte documente aflate în custodia celor două instituţii şi, în caz afirmativ, să ne fie înaintate şi să se comunice în ce a constat, concret, această cooperare în legătură cu instrumentarea dosarului", a anunţat preşedintele completului, judecătorul Ştefan Pistol.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aflat în vizită în Israel, nu s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde era programat să se desfăşoare ultimul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea a fost aşteptat în faţa Instanţei supreme de aproximativ 10 protestatari, dar şi de un membru al USR, care strângea semnături pentru o iniţiativă legislativă prin care să li se interzică persoanelor condamnate penal să mai ocupe funcţii publice, informează Agerpres.

În sala de judecată, avocatul Floarei Alesu le-a cerut magistraţilor trimiterea unei adrese către DNA prin care să se solicite procurorilor anticorupţie să spună în ce a constat cooperarea DNA - SRI în instrumentarea acestui dosar. "Am o adresă în care procurorul şef de direcţie spune că beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constatat cooperarea dintre aceste instituţii în instrumentarea acestui dosar. Prevăd chestiuni care pot privi legalitatea urmăririi penale. În protocoalele de cooperare DNA - SRI se spune la articolul 2 că se creează echipe comune şi că SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Apărarea are dreptul să vă ceară eliminarea probelor care nu au fost administrate legal", a spus avocatul Floarei Alesu, care a fost susţinut de avocatul ce o reprezintă pe Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea. De cealaltă parte, procurorul de şedinţă nu a fost de acord cu trimiterea solicitării la DNA, susţinând că cererea avocatului "are termeni foarte vagi".

Ce acuzații i se aduc șefului PSD

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Floarea Alesu - fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci - fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu - la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca - la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei; Nicuşor Gheorghe - la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban - fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica - ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici) - director executiv adjunct al DGASPC Teleorman. Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-25Parerea ta...

ANONIM
25 Apr 2018

A FUGIT CA UN TICALOS LAS PT A SE ADAPOSTI DE GHERELE JUSTITIEI ROMANE DE CARE TOT NU VA SCAPA NICI IN BRAZILIA.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine