2020-08-04 23:58

DRAGNEA, audiat la Tribunalul București în dosarul fostului șef al Camerei Deputaților, Valeriu ZGONEA. În aceeași cauză urmează să fie audiat și Victor PONTA

 |  12:37
DRAGNEA, audiat la Tribunalul București în dosarul fostului șef al Camerei Deputaților, Valeriu ZGONEA. În aceeași cauză urmează să fie audiat și Victor PONTA

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus, joi, la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este judecat pentru infracţiunea de trafic de influenţă, informează Agerpres.

La începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că sunt programaţi să fie audiaţi ca martori Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta.

Ponta nu s-a prezentat la ora stabilită de instanţă, iar magistratul a decis să amâne procesul pentru scurt timp.

Mai mult, judecătorul a decis ca audierea martorilor să se facă în şedinţă nepublică. Procurorul de şedinţă a susţinut că audierile ar trebui să se facă în şedinţă publică, însă judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat că, „având în vedere calitatea publică a martorilor”, se impune ca şedinţa să fie cu uşile închise.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

DNA menţionează că, în aceeaşi cauză, Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004 - decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-12Parerea ta...

SCANARE
12 Sep 2019

Penali, țigănie și hoție
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz