2020-05-29 11:30

Dragnea, emoții înaintea sentinței

 |  21:01
Dragnea, emoții înaintea sentinței

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, recunoaşte că are emoţii în legătură cu verdictul de azi al instanţei în Dosarul Referendumul. Totuşi, numărul doi în PSD se declară „absolut convins” de nevinovăţia sa. În privinţa pronosticului Dragnea se arată rezervat: „Ştiţi bine ce voi face, (în cazul condamnării, n.r.) numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta din superstiţie. Răspunsul e inclus în întrebare, ştiţi bine ce voi face!".

Dragnea este acuzat de măsluirea referendumului pentru destituirea lui Traian Băsescu, alături de alţi 74 de inculpaţi identificaţi de DNA. Dintre aceştia, preşedinţi de secţii de votare, au recunoscut furtul şi au fost condamnaţi cu suspendare, conform noului Cod Penal. În acest dosar au fost audiaţi ca martori “mincinoşi” Victor Ponta şi Mircea Duşa. La referendumul controlat de Liviu Dragnea au fost înregistrate scoruri-record de participare, mai ales în judeţele turistice Olt, Călăraşi, Giurgiu şi Dolj.

„Nu există probe serioase!”

Aparent împăcat cu primul verdict, Liviu Dragnea s-a arătat ieri în conferinţa de presă şi pesimist, dar şi încrezător. ”N-am nici eu, şi cred că nici instanţa n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. E vorba de un şir de afirmaţii, consideraţii, deducţii, presupuneri şi eu sper ca mâine decizia să fie de achitare. (...) În aceşti doi ani şi mai mult de zile m-am ferit să comentez şi am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influenţez justiţia, spre deosebire de alţii, în frunte cu Băsescu, care au tot influenţat în cazul ăsta şi care au tot presat. Aşa voi face şi eu: după sentinţă voi vorbi mai multe lucruri”, a promis ministrul Dezvoltării.

DNA a cerut închisoare cu executare pentru Dragnea, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei. În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, el a spus că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse "pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România".

"Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat", a afirmat Dragnea.

Procurorii anticorupţie au cerut magistraţilor ÎCCJ condamnarea lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului la o pedeapsă cu executare, susţinând că martorii propuşi de apărarea lui Dragnea au vorbit înainte de audieri cu acesta pentru a-şi pune în acord declaraţiile.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a spus, când a ajuns la instanţa supremă, că nu a găsit în rechizitoriul procurorilor nici o probă pentru faptele pentru care este judecat.

"Sper să fiu achitat, pentru că n-am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se dovedească că aş fi făcut faptele pentru care am fost trimis în judecată", a încheiat Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine