2019-10-14 11:15

Dragnea, la un nou termen în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, înaintea CEx al PSD

 |  10:42
Dragnea, la un nou termen în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, înaintea CEx al PSD

Un nou termen în apelul formulat de liderul PSD, Liviu Dragnea, la condamnarea de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman are loc, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). La ultimul termen, Liviu Dragnea a solicitat amânare pentru angajarea unui apărător.

La ÎCCJ e agitaţie mare luni dimineaţă înaintea termenului în apelul formulat de liderul PSD, Liviu Dragnea, la condamnarea de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Preşedintele PSD este judecat acum de completul de 5 judecători pe care l-a contestat în instanţă.

Mai mulţi protestatari #rezist, dar şi susţinări ai lui Liviu Dragnea au ajuns în faţa instanţei supreme, între ei având loc mai multe discuţii în contradictoriu.

Primul termen, de la începutul lunii octombrie, a fost amânat de magistraţi pentru a le da posibilitatea unora dintre inculpaţi, printre care şi Liviu Dragnea, să-şi angajeze avocaţi.

Liviu Dragnea spunea, în 30 septembrie, că nu mai are aşteptări legat de apelul la decizia de condamnare a sa la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, el susţinând că, cel puţin în ceea ce îl priveşte, nu mai are încredere că justiţia este oarbă.

"Eu să mă mai duc cu credinţa că în România nu poţi fi condamnat nevinovat, nu. (...) Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că, cel puţin în ceea ce mă priveşte, şi nu numai, că justiţia este oarbă, după ce am primit a doua condamnare fără nicio probă. Să spui că nu sunt probe şi să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, să trimiţi în închisoare un om fără probe, iertaţi-mă, dar.. Asta înseamnă lovituri asupra statului de drept în România. Când vezi că se întâmplă lucrurile astea, ce să mai pui în rezervorul de încredere? Când ştii că sunt dosare pe care le au magistraţii, te duci cu gândul că nu toate deciziile se iau pe libera conştiinţă. Au fost multe informaţii care au ajuns la mine înainte de termen, dar nu le-am dat importanţă", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Magistraţii instanţei supreme au finalizat, în 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", aratau magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit acestora, "în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-05Parerea ta...

ANONIM
05 Noi 2018

Dl Dragnea nu a furat nimic Este o lupta acerba a lui johannus pentru a acapara puterea si a baga oameni nevinovati la puscarie Alo johanus vezi ca pe 27 este un concert la sala palatului ,vezi pregateste sticle incendiare si arde i!
șTREANGUL.
05 Noi 2018

Porkarul psihopat draknea a furat la referendumul in care au votat si mortii , a furat banii de hrana a copiilor orfani din TeleMorman( de prosti) , a furat 21 milioane euro bani europeni unde este anchetat de OLAF , a trecut bratul Belina in proprietatea sa de borfas , a omorat 59 copii de rujeola numind manageri de spital pe criterii psd, a gazat 110000 de protestatari pasnici unde ILIE GAZEA si-a pierdut viata , a dus inflatia la5,6% , robor la 3,7% a distrus sistemul judiciar pentru a scapa de puscarie , 0 fonduri europene , 0 km. autostrazi , O spitale regionale , O scoli si gradinite , a inchis 18000 de PFAuri , s-a IMPRUMUTAT 20 MILIARDE EURO IN 2 ANI PENTRU POMENI SI HOTII , a introdus supraacciza la carburanti , deficitul comercial al RO. dus la 9 miliarde euro , a marit taxele locale , a marit pretul la gaze , apa si energie electrica , a izolat Ro. in plan extern , si-a creat un GIO. in jurul lui pe bani publici , conduce organizatia mafiota psd in mod dictatorial. Locul acestui borfas este unul singur IN ȘTREANG IN PIATA VICTORIEI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray