2020-08-04 20:45

DRAGNEA rămâne la RAHOVA și după expirarea perioadei de carantină. Fostul lider PSD va executa pedeapsa în regim închis

 |  13:31
DRAGNEA rămâne la RAHOVA și după expirarea perioadei de carantină. Fostul lider PSD va executa pedeapsa în regim închis

Liviu Dragnea rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova în regim închis, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Decizia a fost luată, marți, de Comisia penitenciarului. Liviu Dragnea ceruse anterior să rămână la Rahova.

Fostului lider PSD i-a expirat, luni, perioada de carantină de 21 de zile, la finalul căreia o comisie decide tipul de regim de detenție și locul încarcerării.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

Potrivit legii 254/2013 privind executarea pedepselor, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate sunt în ordinea descrescătoare a gradului de severitate: regimul de maximă siguranță, regimul închis, regimul semideschis, regimul deschis.

Regimul închis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeste 13 ani.

Regimul de detenţie se poate schimba însă pe măsură ce deţinutul îşi ispăşeşte pedeapsa şi „dă semne de îndreptare”, de „bună purtare”. La fiecare cincime din pedeapsă, deţinutul intră într-o comisie din penitenciar care îi poate schimba regimul de detenţie cu unul mai blând. În cazul unei decizii nefavorabile, deţinutul are posibilitatea să dea penitenciarul în judecată.

Deţinuţii de la regimul închis pot beneficia de permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-18Parerea ta...

PENALI DOMINA GUVERNAREA.
18 Iun 2019

Penalul Dragnea ! Așteaptă eliberarea lui printr-o noua ordonata de guvernul Dancila ? Dupa care urmează decapitarea guvernului Dancila ?.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz