2019-12-14 14:39

Dragnea și Tăriceanu RETRAG proiectul de lege al Casei Regale

 |  16:53
Dragnea și Tăriceanu RETRAG proiectul de lege al Casei Regale

Şefii Parlamentului, liderii PSD și ALDE, retrag proiectul de lege privind statutul Casei Regale. Acesta fusese depus în noiembrie în Parlament și prevedea folosirea Palatului Elisabeta pentru următorii 49 de ani. Guvernul Tudose dăduse aviz negativ pe acest proiect.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că retragerea proiectului nu înseamnă și renunțarea la intenția de a reglementa statutul Casei Regale.

„Discutând și având punctele de vedere ale diferitelor instituții relevante în materie, trebuie să reconsiderăm forma proiectului. Este necesară crearea unei instituții care să poată să fie bugetată și care să primească fondurile aferente. Acest lucru presupune, însă, schimbarea ordinii de dezbatere, adică Senatul va fi Cameră decizională și proiectul trebuie retras și redepus într-o formă modificată la Camera Deputaților. Nu înseamnă renunțarea la inițiativă, ci numai schimbarea procedurii”, a declarat Tăriceanu.

Deși spune că noua formă a proiectului „nu este definitivată”, liderul ALDE susține că legea ar putea fi adoptată în actuala sesiune parlamentară.

Solicitarea de retragere a proiectului de lege a fost depusă pe 1 martie în Parlament și este semnată de cei doi inițiatori, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Depus pe 7 noiembrie 2017, proiectul a primit, până acum, un aviz negativ de la Guvern și un aviz favorabil, de la Comisia pentru administrație publică din Senat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-05Parerea ta...

DAN
05 Mar 2018

Proiectul domnilor Dragnea si Tariceanu este neconstitutional. Romania este Republica si nu poate sustine bugetar familia fostului rege Mihai I. Acestia din urma ar trebui sa aibe demnitate si sa nu se umileasca cersind bani de la buget. Sunt bogati, se pot intretine si-si pot plati servitori. Poporul roman nu are nicio obligatie fata de familia ex. Regelui Mihai.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray