2019-10-16 05:06

Dumitru Rebegea, şeful Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, a eliberat interlopi pe zeci de mii de euro

 |  19:54
Dumitru Rebegea, şeful Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, a eliberat interlopi pe zeci de mii de euro

ŞefulSecţiei penale a Tribunalului Prahova, judecătorul Dumitru Rebegea, a fost arestat, pe 5 noiembrie2009, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. El fusese reţinut de procuroriianticorupţie sub acuzaţia că ar fi cerut 40.000 de euro pentru a pune înlibertate două persoane acuzate de infracţiuni cu violenţă, sumă din care ar fiprimit aproximativ 36.000 de euro.

Celedouă persoane erau judecate, în dosare ale procurorilor Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Potrivit DNA,în luna octombrie a anului trecut, magistratul ar fi luat bani, cu ajutorulavocatei Viorica Pilică, de la Sandu Zamfir, alias Austrianu, pe carejudecătorul îl pusese în libertate în 30 septembrie. Magistratul a judecatatunci un recurs privind prelungirea arestării preventive în cazul interlopuluişi tot prin intermediul avocatei Pilică ar fi primit de la el 28.000 de europentru punerea în libertate. Rebegea şi-ar fi oprit 21.000 de euro, iar avocata,7.000 de euro.

ProcuroriiDNA au mai descoperit că, în 5 octombrie, judecătorul ar fi primit, prin aceeaşiavocată, 20.000 de euro, pentru care ar fi decis punerea în libertate a luiFlorin „Ghenosu" Ghinea. Din această sumă, Pilică ar fi luat 11.000 deeuro, iar Rebegea, 9.000 de euro. Judecătorul Dumitru Rebegea ar fi primitbanii de la avocata Viorica Pilică pentru că avea încredere în ea, cei doilucrând împreună în perioada în care aceasta a fost grefieră.

Potrivitinterceptărilor din dosar, avocata Viorica Pilică, fostă grefieră la TribunalulPrahova, i-a spus judecătorului că a primit banii de la interlopi doar "pevorbe". "Mă bucur că noi aseară am avut banii, mi-a dat suma... mi-adat suma... pe vorbe", i-a spus Viorica Pilică judecătorului DumitruRebegea.

Procuroriianticorupţie s-au autosesizat în acest caz, iar probele cele mai importante dindosar au fost interceptările telefonice. Procurorii anticorupţie au audiat-o peavocată, iar aceasta a dat o declaraţie completă în legătură cu infracţiunilecercetate.

FlorinPârjol, zis Ghenosu, împreună cu mai mulţi membri ai grupării conduse deacesta, au fost arestaţi în ianuarie, iar ulterior, în martie, şapte membri aufost puşi în libertate de instanţa Curţii de Apel Ploieşti. Ceilalţi membri aigrupării, între care şi Florin Pârjol, au rămas în arest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray