2019-09-19 07:24

După Teleorman, PESTA PORCINĂ AFRICANĂ a mai CUCERIT un judeţ. De ce a intervenit POLIŢIA

 |  17:07
După Teleorman, PESTA PORCINĂ AFRICANĂ a mai CUCERIT un judeţ. De ce a intervenit POLIŢIA

Pesta porcină africană se extinde. Un nou judeţ a intrat pe harta PPA. Virusul a fost confirmat într-o gospodărie din localitatea Ieud, judeţul Maramureş. În acest caz, Poliţia a început o anchetă în contextul în care există numeroase zvonuri că virusul a fost introdus prin trafic ilicit cu animale din zonele unde deja există PPA.

Specialiştii DSVSA Maramureş au recoltat probe biologice de la un porc mort şi doi purcei în viaţă, cu semne de boală, din gospodăria respectivă, probe care au fost analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (LSVSA) Maramureş.

”Ca urmare a identificării genomului viral, în urma analizelor realizate de către LSVSA Maramureş, o echipă de specialişti din cadrul DSVSA Maramureş a eutanasiat cei doi porci cu semne de boală din gospodăria suspectă şi a aplicat primele măsuri de restricţie la nivelul exploataţiei suspecte. A fost convocată o şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor în data de 23.10.2018, unde au fost prezentate rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice şi au fost stabilite măsurile aplicabile suspiciunilor de PPA. Institutul de Diagnostic şi Sanătate Animală a confirmat diagnosticul de PPA, în probele trimise de DSVSA Maramureş, în data de 23.10.2018”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray