2020-08-09 12:53

E OFICIAL! Ambasadorul SUA, Hans Klemm va fi SCHIMBAT!

 |  20:01
E OFICIAL! Ambasadorul SUA, Hans Klemm va fi SCHIMBAT!

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia.

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA.

Meleşcanu a spus că nu îl cunoaşte personal pe noul ambasador, dar i-a văzut CV-ul şi că a avut legături cu România.

Ministrul a mai spus că nu poate evalua activitatea lui Hans Klemm, pentru că o cunoaşte doar în mică parte, adăugând că evaluarea ambasadorului o poate face doar Departamentul de Stat.

„Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm, pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie, aparţine Departamentului de Stat”, a mai spus Meleşcanu.

De asemenea, ministrul a explicat că s-au făcut paşi importanţi în relaţia cu Statele Unite, mai ales în domeniul economic, dând exemplu un eveniment organizat de Departamentul comerţului din SUA.

„Am avut cel mai mare eveniment organizat de Departamentul comerţului din SUA unde peste 700 de societăţi americane importante au venit la Bucureşti, deci sunt paşi importanţi”, a arătat Meleşcanu.

În ceea ce priveşte deciziile politice, ministrul de Externe a spus că ambasadorul Hans Klem nu a avut intervenţii în acest sens, ci doar puncte de vedere.

„Dânsul (Hans Klem, n.r.) nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima”, a spus Meleşcanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-11Parerea ta...

LEVST.
11 Iun 2018

Dupa nume, ambasadorul ar fi trebuit sa vorbeasca si germana, asa ca a fost lasat in functie cat s-a stiut ca va 'domni" si malai-mare-fritzul, pleaca acest ambassador, e terminat si iohanis...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Iun 2018

Ambasadorul Klemm a fost numit de vremea cand era regimul Obama-Clinton,dar e diplomat de cariera deci se presupune ca e neutru politic/totusi noua administratie Trump putea de mult sa faca alta numire in locul lui Klemm ca asa e practica diplomatica....Oricum ar fi lupta impotriva coruptiei ramane valabila indiferent de ce ambasador numesc americanii,deoarece este sustinuta de administratia Trump si de europeni
ANONIM
11 Iun 2018

Asa este normal in diplomatie. Un ambasador ca acesta trebuia sa fie; " Persona non grata:" si expulzat . Nu a servit interesele tarii sale ci mai mult interesele personale. NU ESTE DIPLOMAT ADEVARAT CI ESTE OMUL CIA...SE VEDE DE LA DISTANTA CA A SERVIT INTERESELE ACESTEIA ...SPERAM CA CEL CARE IL VA INLOCUI SA FIE DIPLOMAT SI "NU ACOPERIT".
COSTEL
11 Iun 2018

BRAVOO....AM SCAPAT DE UN " DIPLOMAT" ACOPERIT. TREBUIA DE MULT SCHIMBAT...NU STIE DIPLOMATIE SI A SPRIJINT PE SECUI . SA FACI POZE CU STEAGUL LOR SI SA UITI CA ESTI IN ROMANIA ...TREBUIA EXPULZAT ....MELESCANU NU ESTI NICI TU DIPOLOMAT ADEVARAT....."PERSONA NON GRATA TREBUIA" TREBUIA DECLARAT ...NU ESTE DIPLOMAT ....INDIFERENT CE SPUNE SI DECLARA...ROMANII AU AFLAT ...NU SUNT INCA PROSTI ...
ANONIM
11 Iun 2018

DRUM BUN CALE BATUTA ....SA ITI DEA DOMNUL ATATA BINE CAT AI FACUT SI TU ROMANIEI
LEVST.
11 Iun 2018

Aiureli! Omul si-a facut datoria fata de USA, ce treaba are el cu Romania? , desi a incercat sa deschida ochii unora, la realitati foarte acute(dar -la fel de bine- istorice), nicio tara nu este sigura, daca nu are o alianta solida, indestructibila...Iata chiar recentele evenimente( G-7 sau G-6?) pot fi preambulul desfintarii NATO..
TRADATORI DE TARA
11 Iun 2018

CE TREABA AVEA LINGAUL ASTA CU PROCURORI TARI ????? STIRVU DE MAIOR CIND LA VAZUT PE PROCURORUL LICURICIULUI ??? CITE FIRME STRAINE AU FOST ANCHETATE ?????????? Sa declare toti bani si veniturile obtinute in tara si ce taxe au platit
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz