2020-08-09 21:15

E OFICIAL: Renate Weber a fost numită AVOCATUL POPORULUI

 |  16:39
E OFICIAL: Renate Weber a fost numită AVOCATUL POPORULUI

Renate Weber, propunerea ALDE, a fost numită miercuri de Parlament în funcția de Avocat al Poporului. Pentru această funcție în Parlament au mai fost propuși Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.

enate Weber a subliniat că, în cazul în care plenul o va numi Avocat al Poporului, va lua decizii în privinţa atacării la CCR a unor legi sau ordonanţe de urgenţă, în urma unor discuţii cu adjuncţii săi şi cu Consiliul consultativ.

„Ştiu ce lucruri mi-ar plăcea să le văd un pic schimbate la instituţie, mai ales în ceea ce priveşte comunicarea publică şi ideea că libertăţile şi drepturile sunt importante şi că fiecăruia dintre noi trebuie să ne pese nu numai când e vorba de drepturile noastre, ci şi de drepturile celorlalţi. Instituţia a fost politizată prin schimbările legislative şi apoi constituţionale din 2003, ea a căpătat competenţe în plus faţă de misiunea ei iniţială, apărarea drepturilor şi libertăţilor, şi a căpătat competenţe în ceea ce priveşte sesizările de neconstituţionalitate ale legilor. Din ceea ce ştiu eu, Avocatul Poporului din România este singura instituţie din Europa care are asemenea competenţe”, a spus Weber, conform G4media.

Ea a menţionat că atenţia publică nu a mai fost îndreptată în ultimii ani pe dimensiunea instituţiei de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, ci s-a mutat pe zona atacării la CCR, de către Avocatul Poporului în special, a ordonanţelor de urgenţă.

„Văd o delăsare din partea cetăţenilor când e vorba de drepturile lor.(…) Văd o uşurătate care pe mine mă pune pe gânduri, pentru că ştiu cât de uşor e, după ce ai creat o breşă de încălcare a unui drept, să continui cu alte abuzuri. Mi-ar face mare plăcere să găsesc o formulă prin care oamenii din ţara aceasta să înţeleagă cât este de importantă respectarea drepturilor pe care ei le au (…) E o activitate de apărare a lor care nu trebuie să înceteze nicio clipă”, a adăugat Weber.

Fostul europarlamentar consideră că numărul ordonanţelor de urgenţă trebuie „evitate, reduse la minim”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-26Parerea ta...

ANTIMAFIA
26 Iun 2019

a ajuns un senil tariceanu de 4% sa puna avocatul poporului si sa sustina pe ratatul de isarescu la bnr.vai de tara asta.
MIZERIA DE SUB PREș
26 Iun 2019

Nimic nou sub soare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz