2019-08-22 06:03

E ȘTIREA serii: Președintele Iohannis s-ar pregăti să declanșeze REFERENDUM pe justiție

 |  19:03
E ȘTIREA serii: Președintele Iohannis s-ar pregăti să declanșeze REFERENDUM pe justiție

Președintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai, anunță G4Media.ro, care citează „surse apropiate Cotroceniului”.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională. Curtea Constituțională a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, declarând astfel neconstituțională o prevedere introdusă de PSD în legea alegerilor pentru Parlamentul European.

Președintele Klaus Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție în ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale. Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-15Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Mar 2019

va fi actul de deces al mafiei PSD-FLAUSATI-TELEMORMANI acest referendum......ha ha ha.Noapte buna flausatilor...GAME OVER
ANONIM
15 Mar 2019

Oare la ora 15 Sterpul a stat pe valea oltului 15 minute ??? In drum spre răvășitoarea lui in pantaloni de piele si adidasi
ANONIM
16 Mar 2019

La ce mai foloseste acum? Sa ne spuna ca modificarile la legile justitiei nu sunt bune o stie o tara intreaga. Unde era cand s-au facut acele modificari? Dar cand a numit trei guverne toxice la rand? Ii doresc somn linistit in continuare pentru ca pana acum a girat tot ce a facut mai rau Dragnea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray