2020-01-28 08:27

Ecaterina Andronescu, AUDIATĂ la DNA. Ce le-a spus PROCURORILOR

 |  18:42
Ecaterina Andronescu, AUDIATĂ la DNA. Ce le-a spus PROCURORILOR

Ecaterina Andronescu a fost audiată din nou astăzi de procurorii anticorupţie. Fostul ministru al Educaţiei a fost la DNA pentru explicaţii în dosarul bazei Cutezatorii, după ce, pe 18 octombrie, a dat o declaraţie în calitate de martor.

În acest dosar sunt cercetaţi sub control judiciar fostul ministru pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu și fostul tenismen Dinu Pescariu.

Reporter: Data trecută când aţi fost, aţi spun că aţi aflat din presă despre acea prelungire.

Ecaterina Andronescu: Aţi înţeles greşit.

Reporter: Este declaraţia dumneavoastră.

Ecaterina Andronescu: Am corectat-o. Eu am înţeles că dumneavoastră mă întrebaţi dacă aici m-am întâlnit cu Dinu Pescariu şI eu am spus că nu. Nu am făcut niciodată niciun favor nimănui

Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasaţi sub control judiciar de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă şi de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din Bucureşti fusese dată în folosinţa Fundaţiei “Dinu Pescariu”.

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului deşi acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundaţia lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile şi terenurile de sport proprietate a statului şi a schimbat scopul utilizării Bazei ”Cutezătorii”, folosind-o în scopuri comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat în Ministerul Educaţei la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, cei doi fiind plasaţi sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul în care cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar vizează modalitatea încheierii unui act adiţional, în 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locaţiune (închiriere) aprilie 2004 potrivit căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din Bucureşti - construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare - fusese dată în folosinţa Fundaţiei “Dinu Pescariu”.

Actul adiţional din 23 iunie 2009 la contractul încheiat cu Fundaţia "Dinu Pescariu” a fost semnat din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de către secretarul de stat Mihnea Costoiu, iar din partea Fundaţiei "Dinu Pescariu” documentul a fost semnat de c[tre fostul tenismen, fără respectarea prevederilor legale şi fără vreun aviz de la Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei.

Procurorii DNA spun că actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial (încheiat în 2004 de RA APPS cu Fundaţia ”Dinu Pescariu”) se afla în curs de reziliere. Acţiunea în instanţă fusese iniţiată (în anul 2005) de Ministerul Educaţiei Naţionale, care devenise administrator al Bazei „Cutezătorii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-11Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Dec 2017

imputita asta jigodia dracului de ce nu e LA pusCARie pentru hotiile MICROSOFT..o tiganca spurcata din targu carbunesti a ajuns mare scula in partidul TErORISTILOR FSN-Iliescu..nu se mai termina cu tiganii astia odata?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine