2019-12-14 14:35

Echipele operative ale Apelor Române continuă INTERVENŢIA pe digul de vest al lacului Suhaia, județul Teleorman

 |  16:18
Echipele operative ale Apelor Române continuă INTERVENŢIA pe digul de vest al lacului Suhaia, județul Teleorman

În data de 28 martie 2018, sub coordonarea reprezentanților Ministerului Apelor și Pădurilor - Direcția Generală Ape și Administrației Naționale „Apele Române”, echipele de intervenție ale A.B.A. Argeș - Vedea au efectuat o serie de lucrări de punere în siguranță la digul de vest al amenajării hidrotehnice Suhaia, județul Teleorman, astfel:

- Pe o lungime totală de aproximativ 120 m (4 tronsoane de 20 m, 60m, 20 m, 20 m) a fost realizată protecţia coronamentului şi a paramentului aval al digului de vest al lacului Suhaia cu folie de polietilenă lestată cu saci umpluți cu nisip;

- Lucrările de intervenţie realizate în regim de urgenţă au ca scop protejarea digului de vest al lacului Suhaia împotriva apariţiei unor procese erozionale precum şi, în cazul creşterii accentuate a nivelului lacului Suhaia, deversarea controlată a unui debit suplimentar de cca. 10…12 mc/s în incinta îndiguită Seaca - Zimnicea, amonte.

Pentru intervenţiile ce se execută, la ora actuală, la acumularea Suhaia, A.N. „Apele Române” a mobilizat următoarele forţe şi mijloace de intervenţie :- o Formaţie de Intervenţie Rapidă de la S.G.A. Teleorman formată din 20 de oameni;- o Formaţie de Intervenţie Rapidă de la A.B.A. Argeş - Vedea formată din 20 de oameni, precum și:• un autotrailer;• trei autoturisme de teren;• un turn de iluminat;• 1.000 mp material geotextil;• 5.000 de saci;• o şalupă.- 2 ATV - uri de la S.G.A. Olt și S.G.A. Brașov.

Având în vedere tendința de creștere a nivelului în lacul de acumulare Suhaia, în data de 29 martie 2018, Formația de Intervenție Rapidă (FIR) A.B.A. Argeș - Vedea va realiza pe digul de est al lacului de acumulare Suhaia o supraînălțare a coronamentului digului de apărare pe o lungime de aproximativ 500 – 600 m, folosindu-se hidrobaraje umplute cu apă. Prin această lucrare de intervenție se intenționează protecţia împotriva deversării şi prevenirea inundării drumului de acces către Staţia de Pompe a ANIF.

Precizăm faptul că, la ora actuală, nu există riscul inundării zonelor locuite, acestea aflându-se la o distanţă semnificativă faţă de acumularea Suhaia (peste 1 – 2 km) și fiind situate la cote superioare față de nivelul apelor din acumulare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-29

Mai multe imagini:
Echipele operative ale Apelor Române continuă INTERVENŢIA pe digul de vest al lacului Suhaia, județul Teleorman
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray