2020-04-06 15:39

Efecte dezastruoase. Pod de pontoane pe râul Suceava, în locul unui pod prăbuşit

 |  18:46
Efecte dezastruoase. Pod de pontoane pe râul Suceava, în locul unui pod prăbuşit

Obucată din podul rutier de pe DN17A Siret-Rădăuţi, din localitatea suceveanăDorneşti, unde circulaţia a fost închisă în urma inundaţiilor de săptămânatrecută, după ce a cedat un pilon al construcţiei, a căzut, ieri, în râulSuceava, transmite corespondentul Mediafax.

DirectorulCompaniei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, DorinaTiron, a declarat corespondentului Mediafax că suprastructura podului întrepilele trei şi patru a cedat, ieri, o bucată a construcţiei prăbuşindu-se înrâul Suceava. Ea a spus că această situaţie nu afectează cu mult situaţia încare se află podul şi că dacă se va lucra în două schimburi timp de cinci-şaseluni podul va putea fi redat circulaţiei. Localitatea Dorneşti a fost afectatăde recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN17A, întrelocalităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat.

MinisterulApărării a anunţat, ieri, că în localitatea Dorneşti un detaşament de 125 demilitari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte a începutinstalarea podului de pontoane peste râul Suceava. Podul de pontoane va fi gataabia joi, a mai precizat Ministerul Apărării.

Deasemenea, tot la Dorneşti, a ajuns, ieri, o coloană auto cu ajutoare asiguratede Comandamentul Logistic Întrunit şi puse la dispoziţia Primăriei Dorneştipentru locuitorii sinistraţi ale căror case au fost distruse în urmainundaţiilor. Ajutoarele oferite de MApN constau în 200 de echipamente deîmbrăcăminte complete (pantaloni, cămăşi, vestoane, pijamale, pulovere ş.a.),100 de paturi,500 de cearşafuri, foi de cort, raniţe, gamele, bidoane cuapă şi 1.000 de prosoape.

Înprezent, peste 600 de militari acţionează cu 65de utilajeînlocalităţi din judeţele Galaţi, Suceava, Botoşani, pentru evacuarea bunurilormateriale, consolidarea digurilor de protecţie şi degajarea căilor de acces. MinistrulGabriel Oprea a dispus suplimentarea forţelor pe care le asigură armata, astfelîncât să poată interveni la consolidarea digurilor de protecţie din zonaŞendreni şi municipiul Galaţi, conform măsurilor stabilite la reuniuneaComitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, din data de 4 iulie, de laGalaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine