2020-02-26 00:43

Elena Udrea a SESIZAT comisia SRI după dezvăluirile lui Băsescu

 |  22:32
Elena Udrea a SESIZAT comisia SRI după dezvăluirile lui Băsescu

Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul “Gala Bute”, iar sesizarea acesteia a fost coroborată cu cea făcută de fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

El a mai explicat că a înţeles că în acest dosar a existat cooperare între SRI şi DNA, cu toate că DNA a informat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) că nu a colaborat cu SRI în acest caz, relatează news.ro.

“Am parcurs sesizarea pe care ne-a făcut-o domnul Traian Băsescu. Am coroborat această sesizare cu încă o sesizare care ne-a venit astăzi (miercuri - n.r.) din partea doamnei Udrea, prin avocat. Sunt o serie de lucruri pe care le-am şi concluzionat. În primul rând, am hotărât să cerem SRI nota la care domnul Băsescu face referire şi pe care ne-a trimis-o. Avem numărul notei din data respectivă, să vedem dacă acea notă este autentică. Al doilea lucru, am hotărât să solicităm SRI planul de cooperare, să vedem dacă a existat şi ce a presupus acesta - plan de cooperare între SRI şi DNA”, a spus Claudiu Manda.

Manda a mai explicat că a înţeles faptul că în dosarul “Gala Bute” a existat cooperare între SRI şi DNA, însă DNA a informat ICCJ că nu a colaborat cu SRI în dosar.

”Dacă nota ar fi reală, am înţeles următoarele - că a existat cooperare între SRI şi DNA pe acea speţă, care are legătură cu Gala Bute, că DNA a trimis către Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie o adresă în care spunea că nu a existat colaborare între SRI şi DNA pe baza protocolului, ci doar pe baza legii, deşi în notă se fac referiri la articole din protocol şi la acel plan de cooperare. Ce am sesizat este că în anul 2011 exista acea notă de informare de la SRI către DNA, în care se vorbea de persoane care sunt cumva în dosarul Gala Bute, unde existau suspiciuni de infracţiuni de corupţie, niciuna de ameninţare la adresa securităţii naţionale, iar din câte am înţeles persoanele respective au devenit martori sau martori denunţători şi inculpat a devenit doamna Udrea, deşi în acea informare nu se vorbeşte absolut deloc de doamna Udrea că ar fi vinovată cu ceva. Interesant este faptul că adresa era din 2011, iar dosarul a început în 2015”, a mai explicat senatorul PSD.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-23Parerea ta...

MATA HARI DE PLESCOI
23 Mai 2018

CE CIRC JOACA PARAGLADINA . DAR CIND SUGEA SI LINGEA CLANTELE LA SRI . TIGANUL DE COCOS FURA CU BASESCU SI FETELE PE PARTEA CEALANTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine