2020-08-13 00:53

Elena Udrea, citată la DNA pentru a dă lămuriri cu privire la denunţul făcut împotriva şefului SRI, Florian Coldea

 |  08:27
Elena Udrea, citată la DNA pentru a dă lămuriri cu privire la denunţul făcut împotriva şefului SRI, Florian Coldea

Elena Udrea este citată, miercuri, la ora 9.30, la sediul DNA, pentru a da lămuriri suplimentare privind denunţul pe care l-a făcut pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI Florian Coldea.

Citeşte şi: 

Avocatul acesteia, Marius Striblea, a făcut anunţul după ieşirea Elenei Udrea din arest.

Elena Udrea a declarat la rândul său, la ieşirea din Arestul Poliţiei Capitalei, că nu ar vrea să spună nimic în acest moment şi că probabil va merge miercuri în Parlament, unde Comisia juridică a Camerei discută o nouă cerere de arestare pe numele ei.

Elena Udrea a anunţat, în data de 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. Deputatul PMP a precizat că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Elena Udrea declara, la acea vreme, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

De asemenea, Elena Udrea afirma că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea.

Procurorii DNA nu au început urmărirea penală în cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, Florian Coldea, întrucât fostul ministru nu a respectat procedura privind denunţul pe care l-a formulat, a precizat DNA într-un răspuns transmis Mediafax.

Potrivit sursei citate, Elena Udrea a fost chemată de procurori în 5 şi 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denunţul pe care doreşte să îl facă, însă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului nu s-a prezentat.

"În denunţul formulat de Udrea Elena nu sunt indicate faptele în sensul art. 290 Cod procedură penală raportat la art. 289 Cod procedură penală. În acest context, conform normelor de procedură penală, doamna Udrea Elena a fost citată să-şi precizeze denunţul formulat, pentru data de joi - 5 februarie, respectiv pentru data de vineri - 6 februarie, dar nu s-a prezentat", potrivit DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-18Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
18 Feb 2015

De ducea la ei ca la aprozar sau cafenea , aveau afaceri si bisnita inpreuna , toata lumea stia sau banuia de mult . Si o facea presedinte .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz