2020-05-25 09:21

Elena Udrea „evadează” de la Târgșor. Fostul ministru al Dezvoltării a fost plasat de ÎCCJ în arest la domiciliu

 |  19:51
Elena Udrea „evadează” de la Târgșor. Fostul ministru al Dezvoltării a fost plasat de ÎCCJ în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul fostului ministru Elena Udrea, trimisă în judecată pentru corupție în Dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă, iar Elena Udrea va fi eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor.

Judecătorii au admis o contestație făcută de Elena Udrea împotriva unei decizii a instanței din 23 aprilie, prin care se prelungise arestul preventiv. De asemenea, magistrații au decis ca în arest la domiciliu să fie plasați și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea. Elena Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie 2015.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel şi Breazu Liberiu Tudor împotriva încheierii din 23 aprilie 2015, pronunţată în dosarul nr. 1532/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală. În baza art. 348 din Codul de Procedură Penală coroborat cu art. 207 din Codul de Procedură Penală cu referire la art. 242 alin. 2 raportat la art. 218 din Codul de Procedură Penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpaţilor Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel şi Breazu Liberiu Tudor cu măsura arestului la domiciliu, judecătorul de cameră preliminară, din oficiu, urmând să verifice periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile, dacă subzistă temeiurile măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se arată în decizia ÎCCJ.

Pe timpul cât de află în arest la domiciliu, Elena Udrea are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața organelor judiciare ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu ceilalți inculpați din dosar, precum și cu persoanele care au calitatea de martori sau experți în dosar. De asemenea, în situația în care părăsește imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente și pentru motive întemeiate, ea trebuie să anunțe Poliția.

Luare de mită și abuz în serviciu

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în Dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-07Parerea ta...

JUSTITIA A GRESIT,EA SA REPARE
07 Mai 2015

Justitia trebuie sa repare tot ceea ce i-a facut Elenei Udrea. Trebuie sa plateasca cu cadere de sefi incompetenti, ma refer la Kovesi, Stanciu, procurori si judecatori care au executat ordinile sefilor incalcand drepturile oamenilor nevinivati pana la proba contrarie. Asta a patit Udrea! Cine va rapsunde pentru asta? Nu ei? Ca doar nu noi cei care am vazut din start ca se greseste si ne-am intrebat public, ce se intampla cu Justitia in aceste zile?! Si presa s-a dat la fund, nimeni nu intelege nimic, DNA a bagat spaima in romani!
CROCODILUL FLAMAND
07 Mai 2015

Fetelor, v-ați dorit vreodată ca vaginul vostru să aibă un buton de ”Delete History” (precum pagina de Facebook)?Raspunde Elena din Fleoshkoi "Dar ce te faci cu gaura cealalta....ca acolo nu mai stie nimeni in ce directie sa contorizeze...la intrare,la iesire...am tot incercat sa gasesc o varianta de contorizare dar intre timp s-a largit mai rau ca o galeata" Concluzia?daca nimic nu te maI satisface incearca cu incredere SMART MOP....SE UMFLA SI POATE SA UMPLE ORICE GAURA....E MAI BUN DECAT VIBRATORUL...SI NICI NU SE COMPARA CU LIMBA RABLAGITA A LUI QIOMBETELE ALA MATRAFOXAT
CROCODIL DE TABLA
07 Mai 2015

Bani au trecut prin sita de la cur si sau evaporat . Justitia nu stie prin ce gaura a trecut basina cu bani . Asta este intrebarea ? Bani ii plateste prosti .
PENTRU CARACATITA
07 Mai 2015

A TRECUT PRIN GAURA CURULUI , DE LA TIGANCA BORITA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine