2020-08-04 23:06

Elena Udrea, la Curtea de Apel Bucureştii: Trebuie să-mi demonstrez nevinovăţia!

 |  11:19
Elena Udrea, la Curtea de Apel Bucureştii: Trebuie să-mi demonstrez nevinovăţia!

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a sosit, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, de mână cu partenerul ei, aceasta fiind prima prezenţă la instanţă de la întoarcerea în ţară, din Costa Rica. Ea vine în fsţa instanţei în procesul referitor la finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009, în care mai sunt vizaţi Ioana Băsescu şi Dan Andronic. Ea a părăsit sediul instanţei după puţin timp, precizând că se va prezenta la toate termenele din acest dosar.

”Trebuie să-mi demonstrez nevinovăţia. S-au schimbat multe în ultimul an şi jumătate”, a declarat Udrea, promiţând că va face mai multe declşaraţii la ieţirea de la instanţă.

Ea a părăsit sediul instanţei după puţin timp.

Udrea a anunţat că se va prezenta la toate termenele şi că i se pare că lucrurile ”sunt în schimbare spre normalitate” în România, inclusiv în justiţie.

Ea a refuzat să facă alte precizări legate de dosarele sale sau de plecarea în Costa Rica.

Răspunzând unei întrebări, Udrea a spus că se pregăteşte pentur botezul fiicei sale, Eva.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Elena Udrea a anunţat în 8 iulie că a revenit în România, precizând că a renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica şi că a luat această decizie imediat după ce a fost eliberată, în luna decembrie.

„Da, m-am întors în România. Am renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiţei mele Eva şi, închiderea procedurii de extrădare”, a scris Udrea pe pagina sa de Facebook.

Ea spunea că a ales să ceară protecţie în Costa Rica în condiţiile în care tocmai aflase că este însărcinată, iar „evoluţia în dosarul Gala Bute demonstra că este vorba de o execuţie, nu de o judecată corectă, în baza legii”.

„Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranţă, însă ştiţi că am fost arestată când Eva avea 13 zile şi, doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut ca ea să vina pe lume în libertate. Dar aşa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în ţara mea şi am aşteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul Acasă, să o botez la biserică unde m-am rugat să devin mamă, cu familia mea şi cei cu adevărat apropiaţi mie, alături de noi”, mai scria Elena Udrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-12Parerea ta...

EXPLOZIE DE INTELIGENTA ?
12 Sep 2019

Politica murdara a fugarei și a nesimțitei Elena Udrea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz