2019-10-17 11:36

Elena Udrea, pe site-ul Poliţiei Române ca PERSOANĂ URMĂRITĂ

 |  14:57
Elena Udrea, pe site-ul Poliţiei Române ca PERSOANĂ URMĂRITĂ

Elena Udrea, aflată în Costa Rica şi condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, apare pe site-ul Poliţiei Române ca persoană urmărită

Ca motiv al urmăririi este indicat "mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la 6 ani închisoare".

Elena Udrea, pe site-ul Poliţiei Române ca PERSOANĂ URMĂRITĂ
zoom

Fapta comisă este "luare de mită şi abuz în serviciu", scrie News.ro.

"Udrea Elena Gabriela a fost condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu", se mai arată pe pagina Poliţiei.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, miercuri, că extrădarea Elenei Udrea este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El a adăugat că există un precedent şi că deja este pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica.

El a precizat că până la acest moment MJ nu a primit niciun document referitor la solicitarea de extrădare, dar că instituţia va comunica în fiecare moment stadiul în care se află.

”Ştim că de la Poliţie s-a făcut solicitarea către instanţa care a pronunţat şi emitenta mandatului de arestare. Concluzionând, trebuie ca instanţa să verifice condiţiile, să adreseze Ministerului Justiţiei, care la rândul lui să verifice şi să formuleze cererea de extrădare. Până la acest moment, la Ministerul Justiţiei nu a sosit, ministerul nu a primit nicio solicitare, nicio informare cu privire la procedura de extrădare a persoanei la care ne referim, procedură care se află în prima etapă de desfăşurare”, a afirmat Tudorel Toader.

De asemenea, ministrul a explicat că durata procesului de extrădare depinde de legislaţia din Costa Rica.

”În acest moment nu avem un tratat bilateral cu republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima procedură, în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii şi vreu să subliniez că în precedent am avut un astfel de caz de extrădare din Republica Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află pe rol în derulare un alt caz de extrădare din Republica Costa Rica, altul decât cel la care facem referire. A doua procedură a extrădării se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat următorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei convenţii să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunilor comise de către cel care urmează a fi extrădat”, a explicat Toader.

Ministrul a subliniat că intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica” şi că lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

POLITIA
06 Iun 2018

puteti schimba poaza du dragnea
ANONIM
06 Iun 2018

Ha,ha,ha!!!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Iun 2018

a si spus cand au arestat-o prima data ceva despre Mugur Isarescu...gen" sa nu o bage la puscarie ca domnu mugur isarescu stie de ce"...........de aia au si trimis-o in Costa Rica sa stea in vilele lui Cozmanca
FREACA MENTA
06 Iun 2018

aA SUPT CLANTE SI PE LA ISARESCU , TARICEANU , ANTONESCU , GENERALISIMUL OPREA ,PRIMARIE , GHITA , BASESCU , , . SA VEZI CE SPUNE DE SPERMELE LOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray