2020-05-31 14:14

Elena Udrea, reţinută în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă cu cătuşe de la DNA şi dusă în arestul Capitalei

 |  07:06
Elena Udrea, reţinută în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă cu cătuşe de la DNA şi dusă în arestul Capitalei

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost reţinută, marţi seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA cu cătuşe la mâini, însă a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătuşe.

Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără cătuşe la mâini. Acest lucru s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

Fostul ministru a fost scos din sediul DNA, încătuşată şi înconjurată de opt jandarmi, ea spunându-le jurnaliştilor la ieşire "Ce, vă aşteptaţi la altceva?". Elena Udrea a mai spus: "Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului".

Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, că fostul ministru a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile ce i s-au adus de procurori. Declaraţiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzaţiile anchetatorilor, potrivit Mediafax.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că Elena Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi pentru spălare de bani.

Elena Udrea a venit marţi, în jurul orei 12.00, la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

În data de 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. În 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a acesteia, pe motiv că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit, de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane, încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

De asemenea, DNA a menţionat că, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Elena Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Elena Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justiţie".

Sursă foto: Agerpres


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-11Parerea ta...

ANONIM
11 Feb 2015

Sa-i lege o tinichea de tirtita , sa-i dea drumu , cu ciini dupa ea , tiganca borita .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine