2019-08-18 12:41

Elena Udrea va fi dată în urmărire INTERNAŢIONALĂ. Ce îngreunează procesul de aducere în ŢARĂ

 |  11:25
Elena Udrea va fi dată în urmărire INTERNAŢIONALĂ. Ce îngreunează procesul de aducere în ŢARĂ

Condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea este departe de a ajunge după gratii. Fostul ministru al Dezvoltării se află, aşa cum se ştie, în Costa Rica, unde la începutul acestui an a cerut azil politic. În aceste condiții, poliţia a cerut instanţei mandat european de arestare, aplicabil între statele membre UE, și a făcut și cerere de urmărire internațională.

Odată ce există acest mandat, dacă Elena Udrea va fi găsită vreodată în Franţa de exemplu sau în altă ţară din Europa, ea va fi predată autorităţilor române. Poliţia a făcut şi cerere de urmărire internaţională - în baza acesteia poate fi predat un condamnat, care este găsit într-o ţară care nu face parte din Uniunea Europeană, cum este şi cazul Elenei Udrea,  scrie Digi 24.

Apoi, de procedura de extrădare se ocupă Ministerul Justiţiei, care trebuie să trimită toate documentele necesare în Costa Rica.

Elena Udrea ar putea fi adusă în ţară în baza Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei din 2003. Atât România cât şi Costa Rica au semant acest acord bilateral.

Actul obligă statele semnatare să extrădeze cazurile de corupţie. Oricum, procedura ar putea dura foarte mult. Elena Udrea se află în procedură de a obţine statut de refugiat, iar în această perioadă nu poate fi extrădată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Iun 2018

cautati fraierilor o curva din plescoi,ca banii i-au evaporat mafiotii de la MARIOTT cuTAL SILBERSTEIN GHITA si NOVOMATIC AUSTRIA......MILIARDE DE EURO JEFUITE CU ANRP SI MICROSOFT...TOTUL CONDUS DIN AUSTRIA SI HOTELUL MARIOTT DIN BUCURESTI.........TOT EI AU ASASINAT SI AMBASADORUL AMERICAN DE LA BENGHAZI...TRAFICANTI DE ARME CU TOT FELUL DE TERORISTI INTERNATIONALI PRIN LIBIA SI IRAK CU OMAR HAISSAM,VIKTOR BOUT SI ALTI TOVARASI DE ARME DE-AI LUI BASESCU.....TRIMITEAU GEAMANTANE DE BANI IN DUBAI LA TERORISTII DIN STATUL ISLAMIC CU TOT FELUL DE CURVE IN FRUNTE CU UDREA
SVELT
06 Iun 2018

Cum de nu a comentat pana acum bolnavul psihic cvadruplu fermentat LEVST , acest subiect de o importanta deosebita pentru nationala Romana?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray