2019-10-20 17:16

Elev rupt cu BĂTAIA de un profesor de RELIGIE pentru că nu a vrut să-şi facă SEMNUL CRUCII

 |  10:17
Elev rupt cu BĂTAIA de un profesor de RELIGIE pentru că nu a vrut să-şi facă SEMNUL CRUCII

Un elev de la o şcoală din Botoşani a fost bătut măr, până la sânge, de profesorul de religie, pentru că micuţul a refuzat să facă semnul crucii. Profesorul, care este şi preot, l-ar fi luat de urechi pe băiat şi apoi l-a dat cu capul de perete, conform Pro TV.

Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, cu urechea plină de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului, iar  mama copilului a chemat ambulanţa. La spital medicii au constatat că băiatul are mai multe traumatisme. I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite. Mama băiatului a explicat că nu a avut niciodată probleme cu preotul, pe care nici nu-l cunoaşte, şi că ea este de religie penticostală. "L-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia", a susţinut femeia.

Regretabilul incident este confirmat şi de alţi părinţi. Mama altui elev a confirmat şi ea că cel care l-a agresat pe băiat a fost profesorul de religie, care i-a forţat pe copiii să facă cruce. Tatăl altui elev povesteşte că după agresiune preotul a oprit maşina în capătul satului, unde erau copiii, şi le-a spus: "Să fiţi cuminţi ca o să păţiţi toţi la fel". „I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală”, a susţinut tatăl unei eleve.

Cazul este cercetat de conducerea şcolii, de poliţie, dar şi de Mitropolia Moldovei. Se desfăşoară o anchetă disciplinară, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz, considerând că "este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad". El nu poate preda fără binecuvântarea bisericii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-24Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
24 Mar 2019

Religia nu are ce cauta in scoli.Tine de fiecare familie familie. In alte tari nu exista asa ceva. La istorie se invata despre religiile din alte tari si regiuni. BOR crede ca asa castiga viitori enoriasi si platitori de acatiste. In programul Scoala altfel se poate merge in vizite la manastiri si biserici, asista la slujbe, ca aplicatie distincta. Suntem alfabeti functionali dar invatam religie mai abitir ca romana si matematica.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray