2019-11-15 00:35

Emil Boc, AUDIAT ca martor la Înalta Curte în Dosarul Microsoft

 |  18:34
Emil Boc, AUDIAT ca martor la Înalta Curte în Dosarul Microsoft

Primarul Emil Boc este audiat, joi, la instanța supremă, ca martor, în dosarul în care fostul ministru Valerian Vreme a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli, transmite Mediafax.

La sosirea la Înalta Curte de Casație și Justiție, primarul din Cluj Napoca a refuzat să dea declarații, precizând că nu are nimic de zis. Emil Boc a mai fost citat o dată în această cauză, însă nu s-a prezentat.În septembrie 2017, fostul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Valerian Vreme a fost trimis în judecată de procurorii DNA, el fiind acuzat de abuz în serviciu, după ce a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli.Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract „ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli”.„Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. De menţionat este faptul că D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro. Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 Euro”, conform procurorilor anticorupţie.Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Sep 2018

dosarul Microsoft 17-18....s-au facut o gramada de dosare si rezultat nu prea este toti au furat nu raspunde nimeni
COADA DRACULUI
21 Sep 2018

NU II FACE NIMIC . PROGRAME SI ALTELE A PRIMIT SI JUSTITIA . BOC ESTE COLEG DE AN SI FACULTATE CU CUCUVEAUA
BOC AGENT STRAIN
23 Sep 2018

Este un furt legal , la noi pretenii americani inchee doar afacei legale dar imorale . Halal sa va fie de banii furati României si imprumutati pentru ne fura legal tot . Romanul de 30 de ani o duce rau ,ia-ti tăiat industria , exportat tinerii , sti facut datorii pentru a fura agentii vostru legal si acum jucati rolul de frate bun.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray