2020-08-04 21:14

EMOȚII pentru Victor Ponta! DECIZIA judecătorilor în Dosarul Turceni-Rovinari

 |  19:37
EMOȚII pentru Victor Ponta! DECIZIA judecătorilor în Dosarul Turceni-Rovinari

Celebrul dosar Turceni-Rovinari, în care liderul Pro România Victor Ponta este judecat alături de fostul pesedist Dan Șova, a fot amânat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Următorul termen este pe 9 septembrie.

Instanţa supremă a reluat luni audierile în acest dosar, în care fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi în primă instanţă, şi a ascultat patru martori, un fost director şi trei jurişti de la CET Rovinari. Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care dezbate apelurile din dosarul "Rovinari - Turceni" a amânat judecarea cauzei pentru 9 septembrie, ora 12.00 informează AGERPRES.

DNA a contestat achitarile. Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte are pe masa apelul facut de DNA impotriva deciziilor de achitare date in acest caz, in mai 2018.

Victor Ponta a fost achitat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, iar Dan Sova a fost achitat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, au fost achitati si fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurentiu Ciurel, acuzat de catre DNA de trei infractiuni de abuz in serviciu, si fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurentiu Graure.

In schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si la plata unor daune de peste doua milioane de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz