2020-03-30 13:23

Epopeea pasajului de la Domnești: firma lucrează la trei piloni și cam atât. Proiectul este blocat. Firea în 2016: Pasajul este o urgență

 |  15:37
Epopeea pasajului de la Domnești: firma lucrează la trei piloni și cam atât. Proiectul este blocat. Firea în 2016: Pasajul este o urgență

Blocajul actual al Pasajului Domnești este cauzat de exproprierile nefinalizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Din această cauza, STRACO lucrează doar la 1 din cele 4 picioare ale viitorului Pasaj. Dragi vecini, haideți să aflăm răspunsul oficial al CNAIR referitor la exproprieri și să punem presiune publică pentru urgentarea lor, scriu cetatenii pe facebook.

Au venit, au demolat, s-au oprit. La trei luni sase de la începerea şantierului Pasajului Domneşti, menit să rezolve problemele de trafic la ieşirea din sectorul 6 al Capitalei spre judeţul Ilfov, locul este mort. 

Cum se îngroapă o idee bună? Cum ajunge o investiţie necesară să fie controversată? Pasajul Domneşti poate fi studiu de caz. Intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea-DJ 602 şi Şoseaua de Centură este considerată de orice şofer care a trecut prin zonă, drept un coşmar rutier.

Autorităţile au decis acum 12 ani să realizeze un pasaj suprateran peste Şoseaua de Centură, pentru a rezolva conflictele de trafic. De abia pe 3 mai 2018 au început lucrările, cu exproprierea unor localnici aflaţi în zona unde va fi realizată investiţia.

Ce spunea Firea în octombrie 2016

Pasajul Ghencea-Domnești, o urgență!- asta scria Gabriela Firea în 2016 pe pagină de facebook. A rămas o urgență doar pe hârtie. 

M-am întâlnit cu reprezentanți ai CNADNR, ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliului Județean Ilfov, pentru a analiză soluțiile cele mai potrivite cu privire la coordonarea proiectului derulat de CNADNR, respectiv Pasajul Ghencea-Domnești și cel al Municipalității, supralargirea străzii Prelungirea Ghencea. La întâlnire au fost prezenți de asemenea primarul sectorului 6 și primarului comunei Bragadiru.

Studiile de trafic au relevat faptul că în această zona este imperios necesară atât lărgirea arterei existente cât și modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie să găsim împreună soluții urgențe pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea – Domnești, unde, în ultimii ani, din cauza investițiilor imobiliare semnificative, infrastructură rutieră a devenit insuficientă și mai ales, nesigură, pentru locuitorii din zona.

Am cerut responsabililor din cadrul PMB să ia toate măsurile necesare pentru urgentarea implementării acestui proiect.

Am solicitat, de asemenea, conducerii Administrației Străzilor, că până la finalizarea proiectului, să demareze de ugenta lucrările pentru realizarea unor alveole în stațiile de transport public pentru că autobuzele să oprească în afară părții carosabile.

Prin proiectul “Penetrație Ghencea-Domnești” se va supralargi arteră la două benzi de pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru bicicliști, se vor amenaja spații verzi și va fi modernizat sistemul de iluminat public.

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu a declarat că acest proiect reprezintă o investiție extrem de importantă pentru zona Ghencea –Domnești, dar și pentru cartierele adiacente. Realizarea pasajului suprateran peste calea ferată și supralargirea străzii Prelungirea Ghencea vor fluidiza considerabil traficul rutier și , implicit, vor crește calitatea vieții locuitorilor din sectorul 6. De aceea, va asigur că administrația pe care o conduc va sprijini Municipalitatea pentru că acest proiect să poată fi demarat în cel mai scurt timp.

Specialiștii Primăriei Capitalei și reprezentanții CNADNR au analizat variantele de creare a legăturii între cele două lucrări, vizând o lungime de 800 ml, astfel încât nouă arteră să aibă continuitate atât din punct de vedere tehnic, cât și funcțional și estetic.

În ceea ce privește exproprierile necesare pentru Penetrația Prelungirea Ghencea- Domnești, reamintim că procedura de expropriere a fost inițiată prin HCGMB nr 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică. Că urmare a declanșării procedurilor de expropriere, a fost semnată Convenția de deschidere a conturilor de afectatiune specială înregistrată în Registrul Unic de Contracte al Municipiului București cu Unicredt Bank SĂ și a fost consemnată suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri și construcții.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-17

Mai multe imagini:
Epopeea pasajului de la Domnești: firma lucrează la trei piloni și cam atât. Proiectul este blocat. Firea în 2016: Pasajul este o urgență
zoom
Parerea ta...

PROPRIETARII EXPROPRIATI
23 Feb 2020

Mafia politica PSD.a exproprierilor
PROPRIETARII EXPROPRIATI
23 Feb 2020

MAFIA EXPROPRIERILOR. Aceste exproprieri au umplut buzunarele fostului consilier PSD al primariei Domnesti, Neacsu Alexandru (1,5 milioane €);interesul nu a fost si nu este sa se construiasca acest pasaj ,ci sa se imbogateasca clientela politica a PSD din exproprieri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine