2020-01-28 22:07

Este oficial: “ordonanţa Uber”, adoptată în şedinţa de Guvern

 |  19:06
Este oficial:  “ordonanţa Uber”, adoptată în şedinţa de Guvern

Reglementarea activităţilor de transport alternative, cerută cu insitenţă în ultimele luni, este, de marţi, oficială, după adoptarea unei ordonanţe de guvern.

Anunţul este făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care notează, pe pagina sa de facebook:

“Astăzi, după parcurgerea etapelor legale, în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto sau „Ordonanța UBER” așa cum mai este cunoscut acest act normativ.

Bineînțeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării și a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanțe de urgență, a determinat acestă ușoară întârziere. După ce toți cei interesați au avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfășurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi.

Nu a fost ușor și sunt sigur că, prin legislația secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce țin de această reglementare.

Ce este important este faptul că, încă o dată, am demonstrat că promisiunile noastre, ale Guvernului PSD, devin realitate.

Deschiderea și transparența de care am dat dovadă în elaborarea și promovarea acestui act normativ ne-au permis să ascultăm toate opiniile societății civile atât cele care erau pro, cât și cele care erau contra reglementării acestui domeniu.

Cred că ceea ce a rezultat în urma acestui proces este un act normativ care respectă cerințele existente ale pieței, dar și asigură pentru cetățeni (în calitatea lor de consumatori finali) respectarea standardelor de confort, siguranță și calitate.

Am demonstrat încă o dată că, pentru acest Guvern, chiar dacă este vorba de promovarea unei OUG, importantă este consultarea și ascultarea celor cărora li se adresează respectiva reglementare.

Cetățenii români trebuie să știe că sunt atent la solicitările lor și, în măsura în care pot, în calitatea mea de ministru, mă implic să rezolv problemele.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine