2020-02-28 19:18

Examene anulate pentru menţinerea membrilor PSD în Inspectoratele Şcolare Judeţene

 |  21:01
Examene anulate pentru menţinerea membrilor PSD în Inspectoratele Şcolare Judeţene

P24

Asalt al părinţilor şi cadrelor didactice din judeţul Buzău asupra Ministerului Educaţiei Naţionale. Peste 100 de persoane participă vineri la un miting de protest faţă de modul în care reprezentanţii ministerului fac numirile pe funcţii de la inspectoratele judeţene până la directorii de şcoli. Miza numirilor, spun protestatarii, este influenţa politică a funcţiei faţă de electoratul din judeţ.

Învăţătoarea Ionela Voicu din Buzău a trăit o experienţă profesională tristă anul acesta, care anulează dictonul „ai carte, ai parte”. Ea a participat la două concursuri pentru inspector general judeţean în 2015, unul în martie, altul în iulie. Deşi a avut cea mai mare notă la proba scrisă, 9,15, care ar trebui să fie eliminatorie, fiind singura probă obiectivă, Ionela Voicu a pierdut concursul. Proba eliminatorie pentru ea a fost cea a interviului, unde a obţinut nota 6,51 de la cei cinci evaluatori, minima admisă fiind nota 7.

Au urmat memorii, sesizări şi prezentarea înregistărilor audio trimise Ministerului Educaţie, dar totul a fost în zadar. „Câştigător” este actualul inspector general, Geta Burducea, care a obţinut nota 5 la proba scrisă, notă prea mică pentru a promova concursul. Deşi doamna Burducea nu s-a mai prezentat la celelalte probe, examenul s-a terminat fără a fi publicate rezultatele finale. Acesteia i s-a prelungit prin delegare mandatul de inspector general cu încă un an.

„Este o practică însă ca inspectorii în funcţie să fie re-numiţi. De 7 ani nu s-au mai organizat concursuri la inspectoratele judeţene, dar şi la nivelurile inferioare, până la director de şcoală în toată ţara. Toţi sunt numiţi cu delegaţie”, a declarat pentru PUTEREA Ionela Voicu. Ea spune că scopul protestului este ca ministerul să pună în funcţii oameni bine pregătiţi, nu incompetenţi. În privinţa salariului, învăţătoarea spune că acesta ar fi mai mare cu circa 50% peste cel de bază, „bani care contează în orice familie, dar influenţa politică din judeţ este mai importantă pentru membrii PSD”. Ionela Voicu apreciază că examenele la inspectoratele şcolare au conotaţii politice prea mari, în defavoarea educaţiei. Ea însăşi este consilier local din partea PNL, dar consideră că trebuie să existe o delimitare între profesie şi politică.

„Am crescut având în minte dictonul «ai carte, ai parte!». Până acum, nici o persoană, nici un eveniment nu l-au contrazis! Am învăţat, am muncit şi am obținut ce am meritat. Participarea mea la concursul pentru postul de inspector şcolar general a răsturnat acest sistem de valori”, spune Ionela Voicu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine