2020-07-08 16:33

EXCLUSIV. Bătaie de joc la RADET. De șapte ani a fost cumpărată țeavă de două milioane de euro care a fost abandonată în depozit. Firea: firmele care trebuiau să o bage în pământ au dat faliment

 |  08:27
EXCLUSIV. Bătaie de joc la RADET. De șapte ani a fost cumpărată țeavă de două milioane de euro care a fost abandonată în depozit. Firea: firmele care trebuiau să o bage în pământ au dat faliment

În timp ce bucureștenii plătesc întrețineri umflate, din cauza pierderilor- în depozitele Regiei sunt 20.042 de metri liniari de țeavă achiziționată acum opt ani. Primăria a explicat că, conducta achiționată pentru implementarea celor patru proiecte se află în Depozitul RADET Preciziei.

RADET  a cumpărat, la solicitarea Primăriei Capitalei, țeavă de două milioane de euro în 2011. Numai că, de atunci și până în prezent, Municipalitatea nu a mai dat bani și pentru ca țeava să fie montată. Așa că ea zace într-un depozit și trebuie verificată acum- dacă mai este bună să fie folosită. 

Ţeava a fost cumpărată în cadrul a patru proiecte aprobate de consilierii generali ai Municipiului Bucureşti. Au fost cumpăraţi 20.042 de metri liniari de ţeavă. Astfel, în proiectul privind „Modernizare reţele termice aferente Ansamblul Aviaţiei” au fost achiziţionaţi 13.500 de metri. În proiectul „Modernizare reţele termice primare Camil Ressu - Drumul Murgului - IOR Căţelu” – 4.248 de metri, iar prin proiectul „Eficientizarea alimentării cu energie termică a consumatorilor racordaţi la CT 6 Bucurestii Noi” au fost achiziţionaţi 1.074 de metri. Totodată, în cadrul proiectului „Modernizarea alimentării cu căldură a Ansamblului Micro 2 Drumul Taberei”, au fost achizițioanți alți 1.220 de metri de țeavă.

Potrivit unui răspuns al Municipalității, povestea țevii a început la a sfârșitul anului 2010. Atunci, Primăria Municipiului București a virat la RADET sume din care s-a achitat achiziționarea de conducta care era necesară executării lucrărilor în anul următor și pe care contractantul trebuia să o achiziționeze până la întreruperea sezonului de încălzire (aprilie 2011).

În anul 2011 finanțarea pentru acest obiectiv de investiții nu a fost suficientă pentru executarea lucrărilor contractate. În plus, Autorizațiile de construire necesare execuției acestor lucrări nu s-au obținut în anul 2011. În anul 2013, liderul asocierii de firme cu care RADET a încheiat contractele mai sus menționate – ROMIB – a intrat în insolvență, ulterior declanșându-se falimentul. Proiectul este împărțit în 4 loturi, dintre care au fost finalizate lucrările pentru 2 loturi– PT 1 Aviației și PT 3,4,5 Aviației. Pentru celelalte 2 loturi – PT 2 Aviației și PT 6 Aviației, având în vedere că liderul asocierii este în procedura de faliment, RADET face demersurile legale pentru că firmele care au făcut parte din asociere să preia în execuție și partea care revenea firmei ROMIB.

Și a doua firmă a dat faliment

Modernizarea alimentării cu căldură a Ansamblului Micro 2 Drumul Taberei –lot IV. RADET a încheiat în decembrie 2008 un contract cu firma Energoconstructia pentru montarea țevii achiziționate. Fără a fi asigurată sursă de finanțare, contractantul a refuzat să înceapă lucrările de montaj conducte. Facem mențiunea că în anul 2012 firma a intrat în stare de insolvență și apoi în faliment. Lipsa Autorizației de construire de la acea dată nu a permis că RADET să înceapă o nouă procedura de licitație pentru achiziția lucrărilor de montaj pentru conducta achiziționată.

În prezent, autorizația de construire a fost obținută, iar procedura de achiziție lucrări de construcții -montaj se află în derulare (se așteaptă bugetul de investiții pe anul 2018 aprobat de Primăria Municipiului București). Modernizare rețele termice primare Camil Ressu - Dr. Murgului - IOR Cățelu cămin CS1 - cămin CB5/C RADET a obținut  Autorizația de construire de la Primăria Municipiului București și după achitarea garanției de bună execuție către Primăria sector 3 va face demersurile în vederea începerii procedurii de achiziție publică pentru lucrări de construcții-montaj. Eficientizarea alimentării cu energie termică a consumatorilor arondati la CT 6 Bucureștii Noi. Conducta cumpărată pentru acest proiect a fost montată, obiectivul fiind în derulare. Pentru finalizarea obiectivului mai sunt de executat lucrările din interiorul centralei termice.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-07Parerea ta...

ANONIM
07 Mar 2018

cred ca Dragnea e devina si PSD-ul Ce ziceti tovarasi postaci platiti? toata ziua guitati si grohaiti pe net jignind in stanga si in dreapta si cand este de spus intr-adevar ceva TACETI CA NISTE K.K. (CE SUNTETI}in papusoi
ANONIMUS
07 Mar 2018

Radet-ul trebuia restructurat din temelii, prin realizarea de centrale de cartier inca din 1995 si nu s-a facut nimic. Trebuia redusa toata reteaua de transport energie termica inutila. Asa ca mergem din carpeala in carpeala. Apoi toate terasele de blocuri puteau avea panouri solare care vara sa reduca consumul prin folosirea energiei regenerabile. Prin urmare suntem saraci pentru ca cheltuim prost banii publici fara a ne gandi la viitor si a alege solutiile ce le mai bune. Pentru ca si cum se fac la noi licitatiile si castiga firmele se stie prea bine.
DNA...CE FĂCEA?!
07 Mar 2018

DACĂ ȘTIA? La fel toate ORGANELE ”abilitate”!!! SE PIEPTĂNĂ probabil, FUNDĂ ROȘIE-ȘI PUNEA!!! La fel și în cazul BOULUI de primar de la sectorul 3, boului de la 4, șamd....zburdă ca mieii pe câmpii INFRACTORII CU PELERINĂ POLITICĂ...or fi DEJA fantome...de-s INTANGIBILI și MAI PRESUS DE LEGE...ca de obicei! Concluzia URGENTĂ care se pune: DE-POLITIZAȚI TOATE FUNCȚIILE POLITICE din Stat ȘI APLICAȚI RESPECTÂND, S E P A R A R E A PUTERILOR (D)IN STAT....PROCURORILOR LUAȚI-LE ȘI PĂLĂRIA DE MAGISTRAT pentru că NU sunt (de fapt...) și DE-SECRETIZAȚI H.G.-rile prin care s-a vândut România! Abia DUPĂ....mai avem SPERANȚA că vom trăi NORMAL!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz