2020-03-30 12:37

EXCLUSIV. Cine este noul director general al Romsilva

 |  16:07
EXCLUSIV. Cine este noul director general al Romsilva

PUTEREA a semnalat, săptămâna trecută, faptul că membrii Consiliului de Administrație de la Regia Natională a Pădurilor-Romsilva, în frunte cu președintele Liviu Laza Matiuța - fost deputat PDL de Bihor, trecut la PSD -, n-au fost în stare să-l demită pe directorul general impus de PSD, Gheorghe Mihăilescu.

Însă, marți, Consiliul de Administrație al regiei l-a demis totuși pe Gheorghe Mihăilescu, în locul său fiind numit, pentru o perioadă de patru luni, Ion Codruț Bîlea, fost director Fond Forestier la Romsilva, demis anul trecut tocmai de către Gheorghe Mihăilescu. Îndepărtarea lui Mihăilescu s-a făcut indicațiile actualului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe. Însă, nu trebuie omis faptul cădebarcarea lui Gheorghe Mihăilescu din funcția de director general al Romsilva a devenit mult mai facilă după intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 43/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. În această hotărâre se stipulează, la articolul 10, punctul 2, următoarele:  „Conducătorii unităților prevăzute în anexa nr. 2 sunt numiți și mandatați să conducă unitățile și sunt eliberați din funcție, după caz, direct prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, respectiv prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului mediului, apelor și pădurilor, conform legislației aplicabile în cazul fiecărei unități”.

Printre unitățile menționate la anexa 2 ca fiind sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se află și Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine