2020-07-07 10:13

Exclusiv. Curtea de Conturi a pus tunurile pe Companiile Municipale ilegale înființate de Firea

 |  15:25
Exclusiv. Curtea de Conturi a pus tunurile pe Companiile Municipale ilegale înființate de Firea

Curtea de Conturi a început un amplu control în ceea ce privește Companiile Municipale înființate de Gabriela Firea. Potrivit unui răspuns dat de către instituție ziarului Puterea, Companiile au situație incertă, având în vedere procesul aflat pe rolul instanțelor privind legalitatea înființării lor. Pe de altă parte, aceștia spun că este în discuție și faptul că Guvernul Dăncilă a legalizat companiile printr-un OUG. Inspectorii promit controale.

Este un adevarat război între ministrul Finanţelor și primarul Capitalei. Florin Cîţu susține că primarul general Gabriela Firea acoperă cheltuieli de personal foarte mari la companiile municipale. Ministrul a prezentat o listă a acestor cheltuieli și adaugă că „se plătesc salarii și atât”.

„Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește SI NE CURI pentru PSD!!!”, a spus ministrul.

Florin Cîțu a dat ca exemplu Societatea de Transport, unde sunt peste 10.000 de angajaţi, iar cheltuielile de personal reprezintă 73% din buget. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, afirmă Florin Cîțu.

„Gabriela Firea și companiile ei! Am revenit cu detalii. În 2017 G.Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane. 1500 doar la Compania Municipală Consolidari. Salariile? Evident mai mari ca în sectorul privat. Ajung la 7400 lei NET. Cu câți bani au fost capitalizate? Mai clar, câți bani a luat G. Firea de la investiții pentru plata SINECURILOR? UN MILIARD de lei!!! Așa își bate joc G.Firea de banii românilor. Va urma!”, a mai scris Florin Cîțu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Dăncilă a legalizat Companiile

Consiliul General al Muncipiului București a votat, la jumatatea anului trecut,  20 de Companii Muncipale, care anul trecut au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București. Reînființarea celor 20 de companii a trecut cu majoritate simplă.

Aprobarea a fost posibilă după ce Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilieri, în loc de majoritatea de două treimi. Alianța PSD -ALDE nu are două treimi în Consiliul General, deci nu putea introduce companiile în legalitate fără votul opoziției.

Astfel, cele 20 de companii au trecut de votul consilierilor în ședința de miercuri. Bugetele acestora au fost aprobate într-o şedinţă anterioară şi se ridică la aproximativ 1 miliard de lei.

Cele 20 de companii sunt:

Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA,

 Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA,

Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA,

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA,

Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA,

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA,

Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA,

Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA,

Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA

 Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA.

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA,

Compania Municipală Energetică Bucureşti SA,

Compania Municipală Consolidări SA,

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA,

Compania Municipală Parking Bucureşti SA,

Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA,

Compania Municipală Medicală Bucureşti SA,

Compania Municipală Turistică Bucureşti SA,

Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA

 Compania Municipală Agrement Bucureşti SA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27

Documente:Parerea ta...

CETATEAN
26 Feb 2020

Hai la furat cu gasca . Legea o facem noi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz