2019-07-16 07:23

EXCLUSIV: Răspunsul ANAP pentru ziarul Puterea legat de Holdingul Municipal. Gabriela Firea: fac un apel public la toate instituțiile de anchetă ale statului

 |  10:46
EXCLUSIV: Răspunsul ANAP pentru ziarul Puterea legat de Holdingul Municipal. Gabriela Firea: fac un apel public la toate instituțiile de anchetă ale statului

Primarul General Gabriela Firea a precizat că “în toată țara, serviciile publice au fost delegate, iar Bucureștiul a rămas pe ultimul loc și acum stăm să negociem dacă respectăm sau nu legislația în vigoare.”

Primarul General, Gabriela Firea, face apel la instituțiile abilitate să verifice activitatea companiilor municipale, pentru a clarifica legalitatea activității acestora

„Vreau să-mi concentrez întreaga mea activitate pentu că cetățenii din București să aibă un trăi decent, așa că astăzi, împreună cu juriștii, am redactat deja cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Bușoi, președintele PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București. Dacă nici astăzi nu vor fi votate proiectele care se referă, practic, la companiile municipale, mâine dimineață vom depune această cerere de chemare în judecată", a delcarat Gabriela Firea.

Primarul General a spus că acesta este motivul pentru care nu va mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate și cuvintelor ofensatoare, formulate pe acest subiect.

Apel la instituțiile abilitate să verifice activitatea companiilor municipale

Mai mult, Gabriela Firea a făcut un apel public la toate instituțiile și de anchetă ale statului – DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliție, Parchete - de a-și exercită atribuțiile de control, de verificare, cercetare și anchetare a tuturor companiilor municipale înființate, potrivit legii, de către Primăria Generală.Conform Primarului General, ținta unui astfel de apel este de “a spulberă, o dată pentru totdeauna, aceste acuzații total nefondate și nejustificate din partea opoziției din Consiliul General. Vom apela la legislație și la instituțiile statului.”

Primăria Capitalei va publică situații financiare privind companiile în cauză

Tot pentru a asigura transparența activității acestor companii, Primăria Capitalei va pune la dispoziție calculele reale, privind tarifele și prețurile practicate. Primarul General Gabriela Firea a precizat că “în toată țara, serviciile publice au fost delegate, iar Bucureștiul a rămas pe ultimul loc și acum stăm să negociem dacă respectăm sau nu legislația în vigoare.”

ANAP a analizat companiile municipale, la solicitarea ziarului Puterea. Răspunsul ANAP poate fi citit în facsimilul atasat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-20

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray