2020-07-03 23:22

Exclusiv. Ziarul Puterea a aflat în ce stadiu se află programul de transplant de plămâni de la spitalul Sfânta Maria

 |  18:44
Exclusiv. Ziarul Puterea a aflat în ce stadiu se află programul de transplant de plămâni de la spitalul Sfânta Maria

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria susțin că sunt pregătiți să facă transplant de plămâni. Au fost cumpărate toate medicamentele şi materialele sanitare, iar chirurgul Igor Tudorache a primit din nou dreptul de a profesa în România.

Aproximativ 10 milioane de euro au investit Ministerul Sănătăţii şi Primăria Capitalei în acest centru. Ziarul Puterea a întrebat Primăria Capitalei câte transplanturi de plămâni s-au făcut până în prezent. Răspunsul: niciunul, pentru ca nu s-au găsit plămâni buni. 

Astfel, potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment, există patru pacienți pe lista de așteptare, pentru transplantul pulmonar, trei cu grupa A1 și unul cu grupa 0 iar alți 2 pacienți sunt in investigații. "În lunile decembrie și ianuarie, au fost trei situații de donare de organe, la Elias, Universitar și Floreasca; în toate cele trei cazuri, plămânii nu au putut fi recoltați din cauz că erau cu microbi. Împreună cu Agenția Națională de Transplant , personalul medical specializat de la Spitalul Clinic Sfântă Maria este la dispozița pacienâilor aflați pe lista de așteptare, pentru transplant pulmonar", au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Operațiile vor fi făcute la etajul 5. Apoi, fiecare pacient va fi dus un etaj mai sus, la terapie intensivă, unde va sta singur, într-un salon cu patru paturi. După 48 de ore va fi mutat într-un salon mai mic, la același etaj, apoi într-o rezervă la mansarda spitalului.

Din echipă vor face parte Igor Tudorache şi trei chirurgi de la Spitalul Sfânta Maria printre care, Narcis Copcă. Igor Tudorache lucrează acum la Hanovra şi ar urma să se urce în avion atunci când vor apărea plămâni disponibili pentru pacienţii români.

Chirurgul rămăsese în vară fără dreptul de a opera în România. Acum problemele s-au rezolvat si s-a întors în ţară pentru ultimele pregătiri. 

"Dacă nu avem centre de urmărire, procedeul e sortit eşecului. Despre asta este vorba. Să trecem de la spectacol la lucruri esenţiale. Viaţa pacientului". – a explicat Ioan Cordoș, pneumolog Institutul Marius Nasta., potrivit tvr.ro Pentru fiecare transplant, statul va plăti în jur de 85 de mii de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz