2020-02-25 21:26

EXCLUSIV. Avocatul clanului Geamănu, „săltat” de DIICOT într-un dosar privind o rețea de escroci imobiliari

 |  11:49
EXCLUSIV. Avocatul clanului Geamănu, „săltat” de DIICOT într-un dosar privind o rețea de escroci imobiliari

SeverTeodorescu este unul dintre avocații Baroului București implicați în rețeaua deescroci imobiliari aflată în atenția procurorilor Direcției de Investigare aInfracțiunilor deCriminalitatea Organizată și Terorism. El are calitatea de învinuit, iaraudierile sunt în plină desfășurare la sediul DIICOT.

ProcuroriiDIICOT au început audierile în această dimineață, fiind aduse pentrua da declarațiipeste 40 de persoane fațăde care urmează a se stabili gradul de implicare în rețeaua de înșelăciuniimobiliare șimăsurile ce se vor lua asupra lor, respectiv reținere, arestare sauinculpare. Audierile au început după ce procurorii au descins în diferite zoneale Capitalei pentru a face percheziții domiciliare.

Alăturide Sever Teodorescu, la audieri se mai află și un arhivar şef laServiciul Carte Funciară Sector 1 şi un director de bancă. Toți suntcercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Potrivitprocurorilor DIICOT, "membrii grupului infracţional organizat au indus îneroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe părţi vătămate, cuprilejul înstrăinării unor imobile care nu le aparţineau. Modalitatea deacţionare a grupării consta în identificarea de imobile situate în Bucureşti -terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare deconservare ori aflate în paragină şi întocmirea în fals de înscrisuri - titluride proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notarialeprecum şi acte de identitate, cu complicitatea unor funcţionari din cadrulinstituţiilor statului cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţiiimobiliare precum şi a unor persoane care aveau cunoştinţe de specialitate îndomeniul confecţionării de ştampile şi alte însemne".

Învinuiţiifoloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelorinteresate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilornotariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vedereaobţinerii unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibăcunoştinţă despre acest fapt, au precizat procurorii. Membrii grupării aureuşit astfel inducerea în eroare a mai multor persoane, prejudiciul fiindestimat până în prezent la 980.000 de euro.

Prejudiciu de aproape1 milion de euro

Membriigrupării infracţionale audiaţi la DIICOT au înşelat cel puțin zece persoane,cărora le-au vândut, cu acte false, terenuri şi imobile pentru sume între100.000 şi 400.000 de euro, prejudiciul fiind estimat până în prezent laaproape un milion de euro. Gruparea era formată din 25 de membri, fiecare curoluri prestabilite în desfăşurarea activităţii infracţioanle, unii ocupându-sede recrutarea altor membri. Membrii grupului infracţional, constituit înperioada 2008-2010, întocmeau acte false de proprietate pentru terenuri şiclădiri nelocuite sau aflate în degradare, apoi identificau "potenţialiclienţi", cărora le vindeau, fără să fie de fapt adevăraţii proprietari aiimobilelor.

Pentru o șpagă de30.000 de euro

SeverTeodorescu, avocatul clanului Geamănu, a fost arestat, la începutul luniiseptembrie a anului trecut, pentru trafic de influență, de procurorii DNA.El era acuzat că a pretins de la o persoană, arestată preventiv, 30.000 de europentru a interveni pe lângă judecători să îl elibereze. Potrivit procurorilorDirecției NaționaleAnticorupție - Serviciul Teritorial Galați,în perioada mai - noiembrie, Sever Teodorescu, în calitate de avocat, a pretinsde la denunțător, Georgeta Crăița, aflată înarest preventiv, 30.000 de euro. În schimbul banilor, avocatul a promis că vainterveni pe lângă magistrații care îi judecaudosarul acesteia pentru a o elibera din arest. Din banii pretinși,avocatul a primit 1.000 de lei și 500 de euro. SeverTeodorescu a fost prins în flagrant delict, pe 5 noiembrie, când primea 5.000de euro.

Sever Teodorescu: Șeful DNA Galați mi-a propus s-o denunț pe șefa instanței supreme pentru a mă lăsaliber

Avocatul hoților mașinii lui Gigi Becali, Sever Teodorescu, arestat preventiv pentru traficde influență a declarat, la ședința în care se judeca recursulla arestarea sa, în fața magistraților instanței supreme, căprocurorii DNA i-ar fi propus să o amintească pe judecătoarea Lidia Bărbulescu,președintele interimar al instanței supreme, ca fiind unul dintre magistrații pe lângă careacesta urma să intervină, în schimbul judecării sale în stare de libertate.“Procurorul Gheorghe Ivan mi-a spus că dacă o dau pe doamna Lidia Bărbulescu,eu pot să mă judec liber”, a declarat avocatul Sever Teodorescu. Acesta a spus că le-a explicat procurorilor că nu a luat legătura niciodatăcu vreun magistrat de la Înalta Curte sau de la Curtea de Apel Galați. Teodorescu a arătat căsumele despre care DNA susține că le-ar fi primit pentru a interveni pe lângă judecători în scopuleliberării din arest a persoanei care a formulat denunțul reprezentau, de fapt, onorariul săude avocat. “Nu recunosc săvârșirea faptei șiprecizez că nu i-am făcut nicio promisiune denunțătoarei însensul de a interveni pe lângă judecători ai Curții de ApelGalați sau de la Curtea Supremă, în scopul de a obținepunerea acesteia în libertate. Sumele de 5.000 de euro, respectiv 10.000 deeuro despre care s-a susținut că le-așfi pretins de la denunțătoare în scopul eliberării, le-am pretins încalitate de apărător al acesteia. Cu privire la ultima sumă de 10.000 de euro,aceasta reprezenta atuul meu ca apărător, respectiv nu am vrut să-i aduc lacunoștința inculpateică în fața instanței de controljudiciar urma să mă folosesc de o decizie a Secțiilor Uniteale Curții Supreme”, a declarat în fațainstanței de recurs avocatul Sever Teodorescu. El aarătat că își menține parțialdeclarația dată în fațaprocurorilor DNA, explicând Curții Supreme că aceștiai-au dictat o parte din depoziție. „Îmi mențindeclarația de la DNA numai după sintagma , pentrucă în preambul, în partea în care trebuiau să apară datele mele de stare civilă,procurorul mi-a spus ce să scriu, iar din text rezultă că recunosc fapta”, amai spus Sever Teodorescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine