2020-04-03 20:42

EXCLUSIV. Comerciantul Furadanului cu care s-a sinucis Mădălina a plecat în Serbia

 |  19:22
EXCLUSIV. Comerciantul Furadanului cu care s-a sinucis Mădălina a plecat în Serbia

Anunţurileelectronice publicate de către comerciantul care i-a expediat, prin poştă,pesticidul Betrei Slav, care, ulterior, l-a înmânat Mădălinei Manole, abundă Internetul. De la anunţuri publicatepe majoritatea site-urilor care găzduiesc anunţuri agricole, până la site-urilecare găzduiesc anunţuri auto, toate arată că bărbatul în cauză este uncomerciant polivalent.

La data de 23 martie2010, pe mai multe site-uri, dar şi pe un forum craiovean, a fost publicat anunţul:“Vând Furadan, import Serbia, foarte concentrat, în recipiente de 1 litru, cu200 RON litrul”. Anunţul precizează cămarfa se găseşte la Timişoara, darpoate fi furnizată în toată ţara, prin curierat rapid cu plata ramburs.Deţinărorul anunţului a accesat ultima oară postarea de pe respectivul forum ladata de 12 iulie 2010. Aceasta este, practic, data la care Mădălina Manole abombardat-o cu SMS-uri pe prietena ei Berta Slav, cerându-i să-i facă rost derespectivul pesticid, întrucât are nevoie să trateze nişte plante. Deţinătrorulanunţului în cauză se înscrisese pe forumul respectiv cu ID-ul “Sorinsan”. Într-unuldintre celelalte anunţuri publicate pe alte site-uri, el a lăsat, pe lângătelefonul mobil la care poate fi contactat, şi o adresă de email care conţineanumele Sorin Cristian. Însă ID-ul în cauză a fost folosit şi pentru înregistrareadeţinătorului pe un binecunoscut site de socializare, unde şi-a editat numele înclar, respectiv Sorin Cârdaş, cu domiciliul în Timişoara.

Surse judiciarecontactate de către reporterii “Puterea” au declarat că persoana care a vândutsubstanţa toxică prietenei Mădălinei Manole este un timişorean, şi nu unclujean, aşa cum au lăsat, iniţial, anchetatorii să se înţeleagă. Mai mult,aceleaşi surse au precizat că bărbatul a părăsit teritoriul ţării în cursulzilei de miercuri, trecând graniţa în Serbia. Joi, procurorii ParchetuluiTribunalului Bucureşti au instituit pe numele bărbatului măsura dării în consemnla frontieră. Surse din cadrul Poliţiei de Frontieră au confirmat, pentruziarul “Puterea” că o prersoană de sex masculin, cu numele Cârdaş Sorin şi careare domiciliu la Timişoara, figurează pe lista persoanelor date, în ultima săptămână,în consemn la frontieră.

AudierileBertei Slav s-au încheiat

Berta Adriana Slav,prietena Mădălinei Manole, a fost audiată de către procurori. Ea a aflat, cuacest prilej, că nu va fi pusă sub acuzare pentru faptul că i-a înmânat, ladata de 12 iulie 2010, insecticidul ilegal artistei. Femeia, angajată a DirecţieiGenerale a Finanţelor Publice Ilfov, a precizat că a comandat pe Internetsubstanţa, după ce Mădălina i-a cerut, imperativ, prin mai multe SMS-uri, să îifacă rost de Furadan. Ea susţine că Mădălina Manole nu i-a lăsat nici o clipă săînţeleagă că va utiliza substanţa toxică în scopuri suicidale, ea crezând că îitrebuie pentru tratarea unor plante pe care artista le avea în curte. Sursejudiciare au pecizat că fapta Adrianei Berta Slav nu reprezintă infracţiune. Însănu exclud posibilitatea ca persoana care i-a vândut bucureştencei recipientulde un litru de Fruadan să fie pusă sub acuzare pentru trafic de substanţetoxice periculoase, însă asta se va stabili abia după audierea bărbatului încauză.

Legislaţie.Nu este urmărit penal

Măsura dării înconsemn la frontieră nu reprezintă un act prin care anchetatorii au început urmărireapenală împotriva bărbatului, ci doar un act procedural necesar anchetei, învederea audierii lui în dosarul privind sinuciderea Mădălinei Manole.Anchetatorii care instrumentează această cauză au refuzat să confirme sau săinfirme dacă identitatea persoanei în cauză este cea descoperită de ziarulnostru. Cu toate acestea, faptul că a fost dat în consemn la frontierăreprezintă un indiciu temeinic că este vorba de una şi aceeaşi persoană.

Plecarea din ţară, cuo zi înainte să fie instituită măsura pe numele său, nu poate reprezentacontravenţie sau infracţiune, ci este doar un mijloc prin care organul de urmărirepenală este pus la curent cu locul şi activităţile acestuia. La revenirea peteritoriul României, el va trebui să intre într-unul din punctele de trecere afrontierei, moment în care lucrătorul de la ghişeu va consemna acest lucru şi îlva aduce la cunoştinţa organului de urmărire penală. După acest moment, el vafi citat de către procurorii Parchetulului Bucureşti şi audiat fie la sediulIPJ Timiş, instituţie pe raza căreia se află domiciliul comerciantului deFuradan, fie va fi invitat la Bucureşti pentru a i se lua o declaraţie demartor. Cu această ocazie, bărbatul va fi pus în situaţia de a da explicaţii cuprivire la activităţile desfăşurate de el în sfera comerţului cu pesticide şi,numai în cazul în care probele şi indiciile vor conduce la concluzia că acestaa încălcat prevederile legale în materie, va putea fi pus sub acuzare conformCodului penal. Însă învinuirile, dacă îi vor fi aduse, se vor referi la regimulsubstanţelor care fac parte din grupele I şi II de toxicitate, neputându-i-seimputa prevederile art. 178 sau 179 Cod penal, care fac referire la ucidereadin culpă şi la determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Art. 312 - Producerea, deţinerea sau orice operaţiuneprivind circulaţia produselor ori substanţelor stupefiante sau toxice,cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conţin astfel de substanţeori experimentarea produselor sau substanţelor toxice, toate acestea fărădrept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unordrepturi.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită organizat, pedeapsaeste detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicereaunor drepturi.

Prescrierea de către medic, fără a fi necesar, a produselor sau a substanţelorstupefiante, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar organizareasau îngăduirea consumului de asemenea produse ori substanţe în locuri anumitese pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Tentativa se pedepseşte.

Codulpenal al României,

versiune actualizată la data de 28.03.2008


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine