2020-04-05 17:47

EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid

 |  19:58
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid

15-07-2010 12.00 Medicii legişti au încheiat necropsia în cazul Mădălinei Manole,constatând că aceasta s-a sinucis şi că nu suferea de boli grave, precumcancer, neexistând nicio suspiciune cu privire la cauza decesului artistei, audeclarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

"Nu există niciun element care să indice suspiciune că nu a fostsinucidere. Mădălina Manole nu avea nicio boală gravă, respectiv cancer, caresă-i dea dureri mari aşa cum s-a spus", au spus sursele citate.

Totodată, acestea au precizat că lovitura la cap a fost provocată princădere.

Medicii-legişti recoltează probe pentru examenul toxicologic, care vadovedi dacă, pe lângă furadan, există şi alte substanţe ingerate.

Rezultatele vor fi gata în 2-3 săptămani, au precizat sursele citate.

15-07-2010 11:14 UPDATE. INML: ARTISTA A BAUT 400 DE MILILITRI DE INSECTICID

Necropsia efectuate de legiștiiInstitutului Naționale de Mediciană Legală „Mina Minovici” arată că artista MădălinaManole a băut aproape jumătate din conținutul recipientului cu insecticid.Specialiștii INML au descoperit în stomacul cântăreței nu mai puțin de 400 demililitri de lichid "Furadan", un insecticid carbonic foarte puternic. Încontinuare se așteaptă raportul complet al legiștilor.

14-07-2010 19.58 Mădălina Manole a murit după ce aingurgitat o cantitate de 100-200 de grame de substanţă chimică aflată într-unrecipient din plastic, de un litru, pe care scria “pesticid”, au declarat, înexclusivitate pentru ziarul “Puterea”, surse din cadrul echipei de criminalişticare au efectuat cercetarea la faţa locului. Recipientul a fost găsit în imediataapropiere a cadavrului artistei, în holul de la parterul locuinţei, chiar lângăgrupul sanitar. Lângă trupul neînsufleţit al artistei, anchetatorii au găsittelefonul ei mobil, în agenda căruia se afla un mesaj text pe care anchetatoriibănuiesc că Mădălina intenţiona să-l trimită soţului. Nu a mai apucat, spunanchetatorii, să expedieze mesajul, pentru că insecticidul ingurgitat şi-afăcut rapid efectul.

Surse judiciare au refăcut, înamănunt, pentru ziarul “Puterea”, filmul evenimentelor premergătoare decesuluiMădălinei Manole. Datele au fost culese în urma efectuării cercetării la faţalocului, dar şi a audierii martorilor prezenţi la faţa locului.

Astfel, procurorii au stabilit,în urma audierii soţului Mircea Petru, că în seara zilei de marţi, Mădălinaîmpreună cu el au participat la repetiţiile miniorchestrei artistei. Aici s-ausimţit bine, totul fiind în regulă. Mircea Petru a precizat chiar că Mădălinaradia şi nimic din comportamentul ei nu trăda ceea ce avea să se întâmplecâteva ore mai târziu.

La finalul repetiţiilor, MădălinaManole şi Mircea Petru s-au urcat în maşină şi s-au oprit la un supermarket,unde au făcut cumpărături, având în vedere că a doua zi urma ca artista săsărbătorească împlinirea a 43 de ani de viaţă. Cei doi soţi au ajuns la viladin oraşul Otopeni, judeţul Ilfov, în jurul orei 12.30. Surse judiciare auprecizat că Mădălina şi Mircea ar fi ciocnit un pahar înainte de culcare. Aufăcut duş, după care s-au retras în dormitorul situat la etajul imobilului încauză.

Petru nuşi-a mai găsit soţia în pat, lângă el

Bărbatul susţine că a adormit înjurul orei 1.00 şi s-a trezit la ora 5.30, constatând că soţia sa nu se află înpat. A strigat-o, însă nu a primit nici un răspuns, motiv pentru care a coborâtla parterul locuinţei. Aici, pe holul de lângă baie, a găsit-o pe MădălinaManole căzută la podea, în stare de inconştienţă. A încercat să o trezească,însă femeia nu răspundea. La ora 5.37, Mircea Petru a apelat Serviciul Unic deUrgenţă 112, precizând dispecerului că soţia sa se află în stare foarte gravăşi a solicitat intervenţia unei echipe de medici. La ora 6.01, o primăAmbulanţă a sosit la locuinţa artistei din Otopeni. Medicii au constatat căMădălina Manole a suferit un stop cardio-respirator, iar manevrele deresuscitare s-au dovedit inutile. Medicul a constatat în jurul orei 6.15decesul artistei. Tot atunci au fost sesizate poliţia şi procuratura.

În jurul orei 7.00, la locuinţaMădălinei Manole au ajuns echipe de criminalişti din cadrul Serviciului deInvestigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, doipoliţişti criminalişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române şiprocurorul criminalist Tiberius Moldovan, din cadrul Parchetului TribunaluluiBucureşti. Anchetatorii au sigilat câmpul faptei, demarând imediat cercetareala faţa locului.

A băutinsecticid

La examinarea externă acadavrului, anchetatorii au stabilit că Mădălina Manole a ingurgitat ocantitate cuprinsă între 100 şi 200 de grame de substanţă chimică dintr-unrecipient de plastic, cu volumul de un litru, care avea ataşată o etichetă pecare scria “Pesticid”. Medicii legişti au prelevat din cavitatea bucală aartistei probe din care reiese că Mădălina a băut substanţa în cauză. “Estevorba despre un insecticid foarte puternic, a cărui inhalare sau consum poateproduce leziuni grave, iar după ingurgitarea unei cantităţi mai mari de câtevazeci de grame se poate instaura decesul”, au precizat, pentru ziarul “Puterea”,surse judiciare. Recipientul în cauză a fost găsit căzut pe podeaua holuluicare permite accesul la baia locuinţei, chiar lângă cadavrul Mădălinei Manole.Recipientul a fost ridicat de către criminalişti, conţinutul urmând să fiesupus unui set de analize fizico-chimice de specialitate. La prima vedere,recipientul în cauză mai conţinea aproximativ 750 mililitri de substanţăfolosită pentru dezinsecţie.

Proba sinuciderii, mesajul pecare nu a mai putut să-l trimită

În apropierea cadavrului,criminaliştii au găsit un telefon mobil, identificat de soţul artistei caaparţinându-i Mădălinei Manole. Anchetatorii au analizat rapid conţinutulmemoriei interne a aparatului, pentru a găsi date şi informaţii care săelucideze, într-o măsură, ce s-a întâmplat anterior consumului de substanţetoxice. În secţiunea “Mesaje”, la “Mesaje salvate”, anchetatorii au găsit unSMS scris de Mădălina Manole, prin care îşi justifica intenţia de a-şi punecapăt zilelor şi prin care le cerea scuze celor dragi. Surse judiciare audescris, pentru ziarul nostru, conţinutul acestui mesaj: “ÎMI PARE RĂU, DARTOTUL SE ÎNTÂMPLĂ DIN CAUZA MEA. VĂ IUBESC PE TOŢI, PE MIRCEA (soţul - n.red),PE PETRU (copilul în vârstă de 1 an şi 2 luni), PE MAMA ŞI PE TATA”, ascris Mădălina Manole înainte de a se sinucide.

“Este un gest firesc în astfel decazuri, sinucigaşul scriind persoanelor apropiate un mesaj disperat de adio,inconştient sau conştient, încercând să caute un ajutor vital din partea lor.În cazul de faţă, victima nu a mai apucat să expedieze mesajul pe telefonulsoţului, întrucât se pare că substanţa ingurgitată şi-a făcut rapid efectul”,au precizat anchetatorii. Faptul că mesasjul de adio nu a ajuns pe telefonulsoţului a fost confirmat, cu ocazia audierilor, de către Mircea Petru, care aprecizat că nu a primit nici un mesaj de la soţia sa. În telefonul lui nu ajunseserespectivul SMS, iar la analiza telefonului Mădălinei, textul nu apărea larubrica “mesaje expediate”, dar fusese salvat, undeva în jurul orei 2.00.

Anchetatoriinu pot confirma ipoteza că artista ar mai fi încercat să se sinucidă. MagdalenaMircea, alias Mădălina Manole, suferea de insuficienţă cardiacă

Cercetarea la faţalocului s-a finalizat, ieri, în jurul orei 12.30, trupul neînsufleţit al MădălineiManole fiind ridicat de medicii legişti prezenţi la domiciliul cântăreţei,urcat într-o Dacia “Papuc” şi transportat la sediul Institutului Naţional de MedicinăLegală “Mina Minovici”. În cursul zilei de astăzi, medicii legişti vor efectuanecropsia cadavrului, care va stabili cu certudine atât ora morţii, cât şicauza explicită a decesului. Totodată, necropsia va viza şi analizareacontuziei de la nivelul capului constatată cu ocazia expertizării cadavrului lafaţa locului. “Concluzia preliminară cu privire la producerea acestei răni esteanume că victima şi-a pierdut cunoştinţa, în urma consumului de substanţetoxice, căzând pe spate. În urma căderii, s-a lovit cu partea din spate acapului de podea, impactul cauzând un traumatism cranian şi o plagă tăiată minorăla nivelul scalpului. Au fost identificate şi picături de sânge, însă putemconcluziona că rana de la cap nu a fost în măsură să provoace moarteavictimei”, au precizat surse judiciare din rândul echipei de anchetă.

Procurorii au audiat,ieri, mai multe persoane care ar fi putut da relaţii în legătură cu decizia MădălineiManole de a se sinucide. Printre persoanele care au dat declaraţii se numărăPetru Mircea, soţul artistei, şi părinţii acesteia, care se aflau în imobil.

Cu acest prilej,anchetatorii au aflat că artista avea probleme de sănătate, în sensul căsuferea de o insuficienţă cardiacă. Diagnosticul a fost dat de medicii Spitaluluide Urgenţă Floreasca, la începutul lunii mai a acestui an. În seara în careartista ar fi trebuit să susţină concertul de lansare a unui nou album, ea aacuzat palpitaţii, greaţă şi ameţeli, iar medicii au diagnosticat-o cuinsuficienţă cardiacă. Ea a primit un tratament de specialitate ambulatoriu.Atunci, părinţii Mădălinei, care locuiesc în Prahova, au decis să vină laBucureşti pentru a avea grijă de ea. (ION ALEXANDRU)

Era fericită căavea"o căsuţă, un copil şi omul care să-i stea alături la bine şi lagreu". Madalina, la final: Viaţaeste un joc

“Fată dragă, nu fi tristă, fiindcă e păcat/ Fără lacriminu există dor adevărat…”, un refren pe care fiecare dintre noi îl ştie, de lacei mai mici şi până la cei mai mari. Un refren cu care amcopilărit şi pe care nu-l vom uita niciodată, chiar dacă “Fata cu părul de foc”nu ni-l mai poate cânta vreodată. Mădălina s-a dus într-o lume mai bună, o lumepe care a căutat-o toată viaţa, o lume în care să se regăsească şi oameni alăturide care să pornească la drum. Şi i-a găsit. L-a găsit pe Şerban Georgescu, pecare l-a iubit la nebunie, dar pe care a fost nevoită să-l părăsească “pentru cănu-i putea oferi afecţiunea după care tânjea”. Apoi l-a întâlnit pe PetruMircea, un bărbat care a făcut-o fericită până la sfârşitul zilelor şi care i-aoferit un copil, “cel mai frumos cadou primit vreodată”. A reuşit să ridice şio casă, unul dintre visele trecute “pe lista sufletului său”. Era împlinită. Şitotuşi, ceva îi lipsea… A spus că vrea să respecte regulile jocului numit“viaţă”. De când este o regulă că trebuie să mori în ziua în care împlineşti 43de ani şi să laşi singur un copil căruia i-ai dat viaţă în urmă cu un an şi unbărbat pe care l-ai căutat dintotdeauna?

“Nu mă regăsesc în topul marilor români, m-aşvedea într-un top al românilor cu mult bun-simţ sau al vocilor speciale, bune,într-un top muzical, de specialitate. Eu nu încerc nimic altceva decât să trăiescfrumos. Am fost educată să cred într-o singură căsnicie pentru toată viaţa, deexemplu. Părinţii mei, la 20 şi un pic de ani, deja aveau doi copii şi nu le-afost uşor, au trecut prin foarte multe ca să rămânem toţi o familie. Îmidivinizez părinţii. Greutăţile peste care ei au trecut n-au făcut decât să neunească şi mai tare. Eu am fost antrenată pentru o singură cursă, care să aibăo linie de finish mult mai încolo”, declara Mădălina Manole într-un interviuacordat revistei „Tango“, în 2006. Vorbea despre motivele pentru care a plecatdin vila cu două etaje pe care a clădit-o împreună cu Şerban Georgescu. Spunea:“Eu mi-am dorit afecţiune, am avut afecţiune şi, când n-o aveam şi tânjeam dupăea, mi-o doream de la omul cu care pornisem în viaţă. Erau momente în care oprimeam şi momente în care n-o primeam. În toţi aceşti 15 ani de căsnicie,fiecare zi a avut agonie şi extaz. Eu ştiu că mi-am dorit foarte tare să fiu soţiaperfectă, artista perfectă, gospodina perfectă. Nu ştiu dacă am reuşit să fiuamanta perfectă, adică iubita perfectă. Există vorba aceea uşor vulgară „în bucătăriesă fii gospodină, în pat să fii...“. La capitolul ăsta nu ştiu dacă chiar amreuşit să fiu perfectă, nu mi-aş da notă maximă, pentru că nu aveam nici 20 deani când m-am căsătorit. Dar gospodină am fost”.

L-atratat de depresie pe Şerban Georgescu

În ciuda aparenţelor, Mădălina era o fireputernică. Şi sensibilă, firavă, dar puternică. Deşi i-a frânt inima în mii debucăţele, a găsit puterea de a-şi îmbărbăta fostul soţ în momentele de depresiepost-divorţ. “Erau momente în care mă suna şi-mi spunea că e la pământ, că numai are pentru ce să trăiască, că vrea să-şi ia zilele, a avut momente dedepresie. Am avut convorbiri lungi, la telefon, în care încercam să-i ridicmoralul şi să-l fac să înţeleagă că poate s-o ia de la capăt, că viaţa trebuiecontinuată. Îi spuneam că va găsi în jurul lui, în mediul lui de la serviciu,un suflet cu care să poată să comunice din nou”, declara Mădălina pentru „Tango“în urmă cu patru ani.

MirceaPetru a fost “omul sufletului ei”

Atunci când se aştepta mai puţin să găseascădragostea adevărată după care a tânjit o viaţă întreagă, s-a întâmplat minunea.Dumnezeu i l-a scos în cale pe Mircea Petru, un bărbat despre care Mădălinaspunea că este “omul sufletului ei”. “Puiu mă învaţă să fiu fericită. Mă învaţăsă fac primii paşi. Pentru că acum sunt ca un nou-născut. Să spun, din nou, „teiubesc“ şi să mă las iubită. Am multe lucruri de învăţat. Acum am nevoie lângămine de un om care să mă facă să râd, pentru că viaţa mea a fost preaîncrâncenată timp de 15 ani. Iar acum zâmbesc din nou, chiar dacă sunt ca uncal care trebuie îmblânzit”, a mai declarat Mădălina, în revista „Tango“.

“Rogtimpul să aibă răbdare cu mine!”

Plină de optimism, Mădălina visa la o viaţăfericită alături de soţul său şi îi mulţumea lui Dumnezeu pentru fericirea pecare i-a dat-o: “Când iubeşti, ai toată răbdarea din lume. Şi ştii cine maivreau să aibă răbdare cu mine? Timpul. Vreau să-l rog să aibă multă răbdare.Pentru că o iau de la început şi pentru că sunt atât de multe lucruri de învăţatşi de făcut. Să merg pe stradă, să mă las ţinută de mână, să stăm în parc, pe obancă, precum nişte puşti, sărutându-ne fără să ne intereseze că se uită lumeala noi, să ne plimbăm cu barca pe lac... Şi sunt norocoasă pentru că Dumnezeu,până la urmă, mă lasă să mai fac asta!”.

“Suntcea mai fericită din lume”

Într-un interviu acordat anul trecut ziarului„Gardianul“, însărcinată în şase luni şi jumătate pe vremea aceea, MădălinaManole sublinia cu litere de-o şchioapă că este foarte fericită şi că nu-şi maidoreşte nimic de la viaţă, decât să oprească acea clipă absolut perfectă a vieţiisale pe care o traversa alături de soţul ei. “Îl am lângă mine pe viitorul meusoţ, iar în pântecul meu creşte voinicul nostru. Acum ştiu că sunt cea maifericită femeie din lume când bebeluşul meu mişcă în burtică!”. Câteva luni maitârziu, când a venit pe lume micuţul Petru junior, Mădălina declara pentru „Gardianul“:“Dragostea soţului meu şi zâmbetul copilului nostru îmi dau atâta energie încâtsă pot muta munţii din loc”.

“Mil-am dorit cu ardoare (n.r. - pe Petru junior), dar el a venit exact lamomentul potrivit. Acum îl ţin în braţe şi nu mă mai satur privindu-l. Aşteptcu emoţie momentul când va rosti primul "Mamă, te iubesc". Datorianoastră, ca părinţi, este să ne pregătim copilul, încă de la primii paşi,pentru tot ceea ce putem să anticipăm că va avea de înfruntat, pentrusituaţiile neprevăzute şi, inclusiv, pentru drumul care i se va aşterne înfaţă, după ce mami şi tati nu vor mai fi alături de el. Mi-aş mai dori uncopil. Acum... cum o vrea Dumnezeu!” („Formula AS“, februarie 2010)

“Parcăpână acum am păşit pe drumul vieţii în semi-obscuritate, iar acum s-a făcutcu-adevărat lumină. Trăiesc împlinirea supremă. Acum cercul s-a închis. Sunt oartistă împlinită, sunt o femeie împlinită, prin iubirea pe care o simt pentruomul de lângă mine şi prin iubirea pe care o simt venind dinspre el, şi sunt unom împlinit prin pruncul pe care l-am zămislit. Acum nu-mi mai doresc decât caDumnezeu să-mi dea forţa să protejez aceste nestemate pe care le-am dobândittot prin bunătatea Lui.” („Formula AS“, februarie 2010)

În urmăcu o lună, cântăreaţa trebuia să-şi lanseze albumul “O 9 Mădălina Manole”, însăa trebuit să amâne evenimentul pentru că se simţea rău. Inima îi juca feste sia cerut o pauză. Între timp, prinsese puteri şi acum câteva zile declara pentruAgerpres: “Sunt o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită. Am fost ceamai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe.Deşi materialul pentru album este gata de ceva vreme, am amânat lansarea luipentru că pe lista sufletului meu erau trecute câteva vise, neîmplinite pânăanul trecut: o căsuţă, un copil şi omul care să-mi stea alături la bine şi lagreu”.

(Gabriela Dumba)

Cine a fost MădălinaManole

●*S-a născut la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte. A studiat chitara şi aînceput să compună muzică folk pe versurile unor poeţi consacraţi, iar primacompoziţie proprie a fost "Toamnă nouă".

●*Debutul muzical a fost la 15 ani, în Cenaclul Tineretului prahovean. Împreunăcu Ştefania Ghiţă a format duetul Alfa şi Beta cu care a participat laspectacolele Cenaclului Flacăra. A devenit cea mai tânără membră a CenacluluiSerbările Scânteii Tineretului.

●*Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole a urmat cursurile Şcolii Populare deArtă, clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor şi a fost angajată la AeroportulOtopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. Dan Ştefănică i-a încredinţatpiesa "Pentru noi nu poate fi alt cer", care figurează pe coloanasonoră a filmului "Nelu", în regia lui Dorin Doroftei. Cu aceastăocazie, interpreta a jucat şi primul rol într-un film.

●*În anul 1988, Mădălina Manole a participat la Festivalul Mamaia cu piesa"Un om sentimental" compusă de Şerban Georgescu, iar trei ani maitârziu a obţinut discul de aur pentru albumul "Fată dragă", ce vaprimi ulterior alte două discuri de aur, pentru vânzări de peste două milioanede unităţi.

● *În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistăpop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitaţiela Bruxelles unde filmează în studiourile societăţii belgiene Radio Contactvideoclipul pentru piesa „Să nu mă minţi”. Revista „7 Extra” o apreciază drept„Patricia Kaas a României”.

●*În anul 1997, lansează albumul "Lină, lină Mădălină" pe care se regăsescpiese de la Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu,Mioara Velicu, iar în acelaşi an a fost înfiinţată Asociaţia Culturală MădălinaManole, care are caracter cultural şi umanitar.

●*În anul 2000, a obţinut premiul pentru cea mai bună interpretă pop şi cea maibună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi, respectiv, PremiileIndustriei Muzicale din România, iar în 2000, albumul "Dulce de tot"este apreciat drept cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

●*Printre cele mai importante albume din cariera să se numără "Ei, şice?" (1993),"Trăiesc pentru tine" (1996), "Cântă cu mine" (1998),"Dulce de tot" (2000).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom

EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom

EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom
EXCLUSIV. Mădălina nu a apucat să-i transmită soţului SMS-ul | UPDATE: INML: Artista a băut 400 ml de insecticid
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine