2020-06-05 08:20

EXCLUSIV. Managerul videoclipurilor electorale ale lui Băsescu, reținut din nou pentru contrabandă cu țigări VEZI FILME

 |  13:48
EXCLUSIV. Managerul videoclipurilor electorale ale lui Băsescu, reținut din nou pentru contrabandă cu țigări VEZI FILME

Paul Iova, alias Ion al lui Petrișor, celebru pentru organizarea MissPiranda, a fost reținut din nou de procurorii DIICOTpentru aceeași infracțiune – contrabandă cu țigări. El fusese arestat lasfârșitul lunii iulie, alături de alți 11 complici, dar eliberat de Curtea deApel prin admiterea recursului împotriva deciziei de arestare dispuse de instanțainferioară.

Organizatorulcelebrului concurs „Miss Piranda”, Paul Iova, alias Ion al lui Petrișor, a fostarestat, prima dată, pe 31 iulie, în urma unei ample acțiuni de combatere acrimei organizate desfășurate de procurorii DIICOT și mai multe structuri aleMAI timp de trei luni. Toto atunci, a fost reținută și iubita lui Iova, Roxana,alias Prințesa Ardealului, nimeni alta decât cea care apare în douăvideoclipuri electorale pro Băsescu, alături de Nicolae Guță, frespectiv FlorinSalam, difuzate în campania pentru prezidențiale.

PaulIova este liderul și totodată principalul finanțator al grupării de traficanțide țigări pe filiera Ucraina-Republica Moldova. El plătea toate operațiunile decontrabandă, de la cumpărarea efectivă de peste granițe până la transport șidistribuire, în special în București, iar iubita sa, Roxana, era mâna dreaptăîn cadrul operațiunilor, ocupându-se de distribuire și împărțirea banilor.

Zeci de perchezițiiîn București și cinci județe

Pe30 iulie, au fost efectuate 50 de percheziţii simultane în Capitală şi cincijudeţe, respectiv Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ, după ceanchetatorii au strâns probe privind activitatea infracţională a 55 depersoane, suspectate că, în perioada 2006-2010, au introdus în mod ilicit înţară ţigarete pe care le-au vândut pe piaţa neagră din Bucureşti, Constanţa,Neamţ şi Covasna.

Mașini, bani, arme șițigări confiscate

Lapercheziţii au participat aproximativ 200 de poliţişti de la structurile depoliţie judiciară, ordine publică, rutieră, criminalistică şi luptători deintervenţie rapidă, 25 poliţişti de frontieră şi 133 de jandarmi de la IJPF,respectiv IJJ Suceava şi Botoşani.

Înurma activităţilor au fost descoperite 11 autoturisme, 513.660 de ţigarete,240.695 de lei, 2.150 de euro, trei pistoale cu gaze, 123 de telefoane mobileşi 109 cartele SIM precum şi o videocameră cu termoviziune, potrivit PoliţieiRomâne.

Valoareaprejudiciului, doar pentru ţigările capturate, se ridică în acest moment lasuma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).

Faţăde 14 persoane procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au luat măsurareţinerii pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie duşi în faţa unuijudecător cu propunere de arestare preventivă.

Investigaţiileau relevat faptul că ţigările erau introduse ilicit pe teritoriul vamal alRomâniei, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani,membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă,asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacereacătre comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti,judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna.

„M-au reținut pentru atentare la preşedintele statului”

Roxana,cunoscută și ca Prințesa Ardealului, a filmat două videoclipuri electorale,plătite de PD-L, în campania pentru alegerile prezidențiale din 2009. Într-unulapare alături de Nicolae Guță, încoronat „Rege al manelelor” chiar de iubitulRoxanei, Paul Iova, arestat și el. Meldoia se numește „Băsescu președinte”. Încel de-al doilea film, Roxana cântă împreună cu Florin Salam, un altarhicunoscut manelist, titlul cântecului fiind „Hai Băsescu la putere”.

„Ion al lui Petrişor” le-a spus ziariștilorprezenți la sediul DIICOT Suceava, unde au avut loc audierile, că a fostreţinut pentru „atentare la preşedintele statului”.

Eliberați după o lună

Eliberareadin 27 august a fost dispusă de un complet al Curții de Apel Suceava, cumajoritate de voturi, respectiv prin decizia luată de doi dintre cei treijudecători care au soluționat recursul contrabandiștilor. „În cauza de faţă,fără a face o analiză aprofundată a materialului probatoriu administrat, cidoar «o pipăire» a fondului cauzei,se poate observa faptul că existăindicii temeinice privind cel puţin o parte din actele materiale aleinfracţiunilor dovedite cu interceptările telefonice, fotografiile şiînregistrările video existente la dosarul de urmărire penală (...)

Curteareţine că, în momentul de faţă, deşi dosarul se află în continuare în faza deurmărire penală, de la luarea măsurii a trecut o perioadă de timp ce a dus ladiminuarea pericolului pentru ordinea publică ce ar rezulta din punereainculpatului în libertate, iar măsura privativă de libertate a arestăriipreventive se impune a fi înlocuită cu o măsură preventivă mai uşoară,restrictivă de libertate, obligarea de a nu părăsi localitatea (...)”, se aratăîn motivarea deciziei de eliberare.

Ion al lui Petrișor a fost reținut de procuroriiDIICOTalături de iubita sa, Roxana, alias Prințesa Ardealului, nimenialta decât cea care apare în două videoclipuri electorale, cu Nicolae Guță șiFlorin Salam, difuzate în campania pentru prezidențiale a lui Traian Băsescu.Acțiunea a avut loc la sfârșitul lunii iulie, sub coordonarea DIICOT, în cincijudețe, fiind efectuate 50 de percheziții domiciliare. Au fost descoperite 11autoturisme, 513.660 de ţigarete, 240.695 de lei, 2.150 de euro, trei pistoalecu gaze, 123 de telefoane mobile şi 109 cartele SIM precum şi o videocameră cutermoviziune, grupareea fiind bănuită că a făcut contrabandă timp de patru ani.

Versurile melodiilorpro Băsescu din campania pentru prezidențiale

Iatămai jos versurile pe care le cânta Roxana în timpul campaniei electorale pentrualegerile prezidențiale din 2009, plătite de stafful PD-L pentru susținerea luiTraian Băsescu.

Băsescupreședinte

Hai mândro săne-mbrăcămSă mergem să ştampilămDar ai grijă cum votezi tuPui ştampila pe Băsescu

Să vezi bărbate, să veziPe Băsescu am să-l votezNu ies eu din vorba taCă tu ştii politica

Am să beau după votare44 de pahare, 44 de pahareŞi Băsescu Doamne- ajutăSă ia 70 la sutăBărbate după votareAm să-ţi fac nişte grătareŞi Băsescu Doamne-ajutăSă ia şi 80 la sută

Refren:Ai le-lei tatigadaPe Băsescu l-om votaCu toată familia

Şi-l vom pune preşedinteCă Băsescu nu ne minteAscultaţi-mă pe mineNuma-așa vom trăi bine

Hai Băsescula putere

Refren

Hai Băsescu la putereScapă țara de licheleDe perverşi șimafioțiPune-i la respect pe toţi

Hai Băsescu la putereScapă Tara de beleleToțiduşmanii de-i aduniSă te ştie de jupan

Hai toată lumea la votBăsescu, câştiga totHai Traiane, c-ai valoareŞi creșteprocentul mare

Azi e ziua cea mai mareSe ştie care pe careDorinţa poporuluiBăsescu pe locul 1


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine