2020-08-06 04:57

Exerciţiu antitero organizat de SRI la Ambasada Israelului! Simularea unui atac armat în imobil şi detonarea unuei bombe

 |  13:19
Exerciţiu antitero organizat de SRI la Ambasada Israelului! Simularea unui atac armat în imobil şi detonarea unuei bombe

SRI organizează duminică un exerciţiu antitero la Ambasada Israelului, constând în simularea unui atac armat în imobil şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

”În aceste momente, la ambasada Israelului are loc un exerciţiu antitero organizat de SRI (in calitate de autoritate naţională in domeniul prevenirii şi combaterii terorismului) si instituţiile partenere din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului. Vor fi testate: răspunsul in teren al autorităţilor cu responsabilităţi, coordonarea activităţilor, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis şi un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti”,anunţă SRI.

A fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcţionează ambasada, precum şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

”Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum şi efectuarea intervenţiei prirotehnice. Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autorităţile competente naţionale şi sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forţelor implicate”, explică SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz