2020-02-17 11:12

Exerciţiu naţional de răspuns la producerea unui seism: Peste o mie de victime, între care patru sute de decedaţi

 |  21:00
Exerciţiu naţional de răspuns la producerea unui seism: Peste o mie de victime, între care patru sute de decedaţi

Un exerciţiu naţional intitulat "Seism 2018" a început, sâmbătă, la ora 9.00, scenariul acestuia presupunând că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter.. Premierul Viorica Dăncilă şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, au vizitat unul dintre site-urile exerciţiului Seism 2018, organizat la Academia de Poliţie. Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că în cadrul exerciţiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, între care patru sute de morţi, în urma cutremurului de 7,5 grade Celsius produs în Vrancea. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea stării de urgenţă, aşteptându-se răspunsul de la Cotroceni. Primăria Capitalei intervine cu peste şapte sute de angajaţi la exerciţiul Seism 2018 în cadrul căruia se simulează un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade produs în Vrancea, dar care a afectat cel mai mult Capitala. Peste două sute de clădiri s-au prăbuşit şi peste două mii sunt avariate, municipalitatea intervenind cu autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări. În spitalele din subordinea Primăriei pot fi primiţi sute de răniţi.

UPDATE Exerciţiul Seism 2018: Primăria Capitalei intervine cu peste şapte sute de angajaţi şi a pus la dispoziţie autovehicule, utilaje, hrană sau locuinţe de necesitate

Primăria Capitalei intervine cu peste şapte sute de angajaţi la exerciţiul Seism 2018 în cadrul căruia se simulează un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade produs în Vrancea, dar care a afectat cel mai mult Capitala. Peste două sute de clădiri s-au prăbuşit şi peste două mii sunt avariate, municipalitatea intervenind cu autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări. În spitalele din subordinea Primăriei pot fi primiţi sute de răniţi.

Primăria Capitalei intervine, la exerciţiul Seism 2018, cu peste şapte sute de angajaţi.

“Au fost mobilizaţi peste 700 de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, s-au pus la dispoziţie autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări au oferit suport echipelor de salvare, iar spitalele din adminstrarea Primăriei Capitalei au suplimentat personalul medical, s-au pregătit paturi şi săli de operaţie, astfel cât să poată face faţă unui număr cât mai mare de pacienţi din Bucureşti, dar şi din ţară. De asemenea, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială sunt pregătite aproximativ 1.000 de locuri de cazare în cele 4 centre sociale şi s-au pregătit peste 1400 de sandvişuri şi sticle cu apă”, a anunţat, sâmbătă seară, primarul general Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

UPDATE Exerciţiu Seism 2018: Peste 30.000 de sinistraţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade; autorităţile vor înfiinţa inclusiv o tabără pentru aceştia

Peste 30.000 de sinistraţi au rezultat în urma cutremurului simulat în carul exerciţiului Seism 2018, a anunţat, sâmbătă seară, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. Acesta a explicat că s-a făcut un inventar al locaţiilor în care ar putea fi cazate aceste persoane în caz de necesitare reală şi se va construi inclusiv o tăbără pentru sinistraţi.

Raed Arafat a anunţat, sâmbătă seară, după şedinţa Comandamentului de Urgenţă al municipiului Bucureşti, că există peste 30.000 de sinistraţi în urma simulării de cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade.

Întrebat dacă există posibilităţi de cazare a acestor persoane, Arafat a declarat: ”Deja ni s-au dat raportări pe taberele sau cazarmamentul care există la dispoziţie şi, da, există la nivel IGSU, la nivel ISU, din dotările care s-au cumpărat recent, la nivelul primăriilor şi al municipiului Bucureşti posibilităţi de cazare pentru 25.000 – 30.000 de peroane. În acest moment, pot să spun că singurul aspect este punerea lor la dispoziţia populaţiei. O să construim în cadrul exerciţiului cel puţin o tabără de sinistraţi în următoarea perioadă ca să testăm cum este”.

La şedinţa Comandamentului nu a fost prezent primnarul general, Gabriela Firea, fiind înlocuită de către viceprimar.

”Aici este lanţul de continuitate. Şi pe acesta îl testăm. Dacă nu este persoana care conduce, cine o înlocuieşte? Şi aici este stabilit foarte clar: primarul nu este, s-a prezentat viceprimarul. Din punctul nostru de vedere este ok”, a mai spus Arafat.

Exerciţiu Seism 2018: Peste o mie de victime, între care patru sute de decedaţi; Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis şefului statului o cerere pentru decretarea stării de urgenţă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că în cadrul exerciţiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, între care patru sute de morţi, în urma cutremurului de 7,5 grade Celsius produs în Vrancea. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea stării de urgenţă, aşteptându-se răspunsul de la Cotroceni.

Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ultimele date estimate de către organizatorii exerciţiului Seism 2018. Toate autorităţile sunt alertate.

”În urma cutremurului produs în această dimineaţă, se preconizează peste o mie de victime, dintre care peste 400 de persoane decedate. S-au înregistrat peste 200 de clădiri prăbuşite, 800 afectate grav, peste 1.400 afectate mediu, fiind necesasă efectuarea de expertize. Clădirile afectate aparţin instituţiilor publice de la nivelul municipiului Bucureşti, dar şi imobile de locuit, printre care şi clădiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel încât se prognozează un număr mare de victime”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, s-a cerut instituirea stării de urgenţă.

”În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am solicitat, şi a fost aprobat de către doamna prim-ministru, trimiterea către preşedintele României, soliciutareade instituire a stării de urgenţă care este necesară pentru noi pentru a putea interveni corect şi pentru a puteastabili şi implementa toate măsurile care sunt necesare. Cererea a plecat către Preşedinţie şi aşteptăm emiterea decretului prezidenţial pentru instituirea strării de urgenţă pentru o durată de 15 zile”, a mai spus Arafat.

Acesta a explicat că s-a cerut sprijin internaţional - echipe de căutare-salvare, echipe


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine