2020-01-25 13:34

Explozie într-un apartament din Huşi. O femeie, grav rănită

 |  13:58
Explozie într-un apartament din Huşi. O femeie, grav rănită

O explozie puternică s-a produs, joi, într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Huşi. Deflagraţia a avut loc după ce o femeie de 89 de ani a aprins un chibrit într-o cameră unde se acumulase gaz de la o butelie. În urma incidentului, bătrâna a fost transportată cu un elicopter SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au precizat că explozia a avut loc într-un bloc din Huşi, în apartamentul unei femei de 89 de ani.

Bătrâna folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se încălzi pe timpul sezonului rece. Când a vrut să aprindă unul din ochiuri s-a produs deflagraţia.

Vecinii femeii au sunat de urgenţă la 112.

"Deflagraţia a avut loc din cauza operării greşite a aragazului, în sensul că, după deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a făcut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât nu s-a impus intervenţia pompierilor cu apă şi spumă", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu, potrivit Mediafax.

În urma exploziei, femeia a fost grav rănită.

"Pacienta a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate inclusiv căile respiratorii. Femeia a fost intubată, evoluţia sa fiind una imprevizibilă având în vedere gravitatea arsurilor şi vârsta", a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine