2020-08-13 06:37

Explozie puternică într-un bloc de locuinţe din Sibiu. Toţi locatarii, evacuaţi

 |  07:09
Explozie puternică într-un bloc de locuinţe din Sibiu. Toţi locatarii, evacuaţi

O explozie puternică s-a produs, duminică după-amiază, într-un bloc de locuinţe din municipiul Sibiu, toţi locatarii fiind evacuaţi. În urma deflagraţiei nu au fost anunţate victime.

Echipele care anchetează cauzele exploziei produse într-un bloc de locuinţe din municipiul Sibiu au descoperit probleme la instalaţiile interioare de gaz din mai multe apartamente. Furnizarea gazului a fost sistată, însă structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au precizat, într-un comunicat de presă, că aproximativ 30 de persoane au fost evacuate în urma deflagraţiei care s-a produs într-un bloc de locuinţe de pe strada Hipodromului.

Echipajele medicale prezente la faţa locului au evaluat toate persoanele şi au constatat că niciuna nu necesită îngrijiri medicale.

De asemenea, apartamentele au fost verificate de către echipele de intervenţie ale E. ON Gaz.

"Echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat şi au constatat mai multe probleme la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale. Din motive de siguranţă, alimentarea cu gaze naturale a rămas în continuare oprită în aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmează ca fiecare din locatarii în cauză să efectueze revizia instalaţiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de către ANRE. În urma analizării situaţiei de către specialişti, s-a constatat că structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată”, se arată în comunicatul citat.

Autorităţile au permis accesul tuturor locatarilor în locuinţe, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primăriei Municipiului Sibiu, un spaţiu de cazare provizoriu în Căminul pentru persoane vârstnice, situat pe strada George Cojbuc, din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat însă, în scris, cazarea în spaţiul alocat.

Potrivit sursei citate, cauza producerii deflagraţiei urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor cercetărilor de către instituţiile abilitate.

În urma exploziei, au fost afectate un apartament şi cinci autoturisme parcate în apropierea blocului respectiv.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a precizat, că o explozie s-a produs într-un bloc de locuinţe de pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu.

"Din primele informaţii nu există victime. Explozia s-a produs pe balconul unui apartament, acesta fiind singurul afectat, din informaţiile care există până în prezent", a declarat Bianca Săbău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz